Voorlopig laatste oliebollenactie in Haarlo

HAARLO – Vrijdag 20 en zaterdag 21 januari houdt SP. Haarlo weer haar jaarlijkse oliebollenactie. Na bijna dertig jaar oliebollen willen de leden een andere aktie, dit kwam tijdens de ledenvergadering naar boven. Een klein comite bedacht wat anders, al gauw kwamen ze tot de conclusie dat ze de hechte samenwerking tussen de Echte Bakker Boenders, (voorheen bakkerij Hengeveld) en Sporclub Haarlo niet zomaar aan de kant wilden zetten.

Dus werd er gekozen voor een soep-aktie, zo kan dus de samenwerking voortgaan. Een kink in de kabel was dat de muziekvereniging uit Gelselaar twee weken later ook een soep-aktie houdt, en na goed overleg heeft sportclub Haarlo besloten om dus nog één keer samen de schouders er onder te zetten om de oliebollen aan de man te brengen. Het koude weer mag van de voorzitter van Sportclub Haarlo, Dick Teunissen komen. ”Kou komt de verkoop alleen maar ten goede.”

Het begon 28 jaar geleden met bakker Bennie Hengelvelde die de oliebollen live bakte bij het clubhuis. Om praktische redenen gebeurde dat later en nu bij de bakkerij in Eibergen. ”De ervaring leert dat we alle 10.000 oliebollen zullen slijten. Sportclub Haarlo heeft momenteel 120 leden. Vrijdag en zaterdag komen we met een goeie tachtig ervan bij de mensen langs de deur in de gemeente Berkelland.”

De opbrengst zal grotendeels besteed worden aan het jeugdvoetbal. De Echte Bakker en Keurslagerij Boenders staat garant voor oliebollen van hoge kwaliteit. Net als rond de jaarwisseling worden ze dagvers gebakken. Ook dit jaar gaat het weer om maar liefst 10.000 stuks. Het beslag wordt nog steeds bereid volgens het originele recept van de inmiddels overleden bekende Eibergse bakker Bennie Hengelveld, van wie Gerwin en Aleid Starink de bakkerij in 2005 overnamen.

Vanaf vrijdagmorgen tot en met zaterdagmiddag kan men dan leden van Sportclub Haarlo aan de deur verwachten met een zakje verse oliebollen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven