Wegsleepborden zijn opeens verdwenen!

tn_dsc08869NEEDE – De gemeente heeft maandag een einde gemaakt aan een ‘illegale’ wegsleepregeling bij de parkeerplaatsen ter hoogte van appartementencomplex de Werf en de Bode (Koolmeesstraat). De dorpswacht heeft de gele borden en de bordjes verboden toegang verwijderd. Op dit moment is het nog steeds niet helemaal duidelijk wie de borden aan de gemeentelijke palen – waar verkeersborden aan hangen – heeft bevestigd.

Henny Roos (gemeente Berkelland): ”In onze gemeente is een wegsleepregeling helemaal niet mogelijk. Er staat niets beschreven in de verordening van de gemeente Berkelland. Geen enkele instantie heeft ons gevraagd of de borden opgehangen mogen worden. Wij vermoeden daarom ook dat particulieren dit hebben gedaan.” De gele borden werden op 21 december 2011 geplaatst, en vandaag – maandag 2 januari – verwijderd.

Volgens een woordvoerder van de (vrije)bewoners van appartementencomplex de Werf (woon- en zorgcentrum) heeft ProWonen de gele wegsleepborden en de bordjes verboden toegang opgehangen. Waarom? Regelmatig kunnen we onze auto niet kwijt op de parkeerplaats. Daarom hebben we geklaagd bij verhuurder Livio. Die hebben weer overleg gehad met ProWonen, waar dit gebouw en de grond eromheen van is. ProWonen kwam dus met een maatregel om ons tegemoet te komen. Maar slim was dit volgens mij niet.”

De bewoner geeft aan dat hij al een tijdje in overleg is met Livio en ProWonen in verband met de parkeerproblemen. ”We betalen ieder jaar 96 euro aan parkeergeld, en dan mag je ook wat eisen. We vinden het eigenlijk belachelijk dat we moeten betalen voor het parkeren van onze auto. Bij geen enkel appartement in Neede moet iemand parkeergeld betalen.”

Maar het verhaal wordt nog sappiger! De bewoners van de Bode – die de parkeerplaats ook gebruiken – hoeven helemaal geen parkeergeld te betalen aan ProWonen.

Foto’s Roy Nijman (voor):
[nggallery id=2394]

Na:
[nggallery id=2417]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven