Wijkagent Herbrink heeft draai gevonden

dsc09193NEEDE – Wijkagent Michiel Herbrink is er helemaal klaar voor, na een aantal weken inwerken – onder andere contacten leggen met de netwerkpartners – heeft hij zijn draai gevonden in Neede. “Echt nieuw is het dorp niet voor mij, ik ben vanaf 2007 al agent bij politie Berkelland en ken het gebied dus goed. De meeste inwoners zullen me herkennen als politiebiker, afgelopen jaar hebben ze me nog gezien tijdens de SEN-feesten.”

De nieuwe wijkagent zet zijn bike niet aan de kant. “Regelmatig zien mensen mij fietsen door het dorp, op deze manier ben je goed aanspreekbaar en zie en hoor je veel meer dan een surveillance in een politieauto”, laat Herbrink weten. Maar wat voor wijkagent is Michel Herbrink eigenlijk? “Ik hou van korte lijntjes, daarom kunnen burgers mij gewoon bellen via 0900-8844. Wat ik erg belangrijk vindt is dat getuigen verdachte zaken meteen melden bij de politie. Vaak denken ze: Ach, laat maar zitten… Maar de informatie kan voor ons heel belangrijk zijn.”

Herbrink heeft op dit moment zijn handen vol aan de vernielingen die tijdens de jaarwisseling zijn gepleegd, ook de inbraken hebben de aandacht. “We zijn druk bezig om erachter te komen wie de daders zijn. Afgelopen maandag heb ik nog een kijkje genomen bij de Hofmaat. Op zich valt de overlast door de Needse jongeren best mee. Belangrijk is dat ze een eigen plek hebben waar ze zich kunnen vermaken.”

Maar die plek verdwijnt in Neede, de deuren van het Bastion gaan binnenkort voorgoed dicht. “We moeten nog opzoek naar een oplossing. Of de Jongeren Ontmoetings Plaats wel blijft staan is ook nog onzeker.”

De Needse wijkagent is ook te volgen op twitter, je kunt hem toevoegen! https://twitter.com/#!/polneede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven