Ballastput gaat zaterdag of zondag open

sam_0182EIBERGEN – Schaatsliefhebbers komen dit weekend flink aan hun trekken. Ook de ijsbaan in Eibergen gaat dit weekend open. Volgens Johan Wansink van de Eibergse ijsvereniging is de kans groot dat de eerste schaatsers zaterdag het ijs op kunnen. “We zijn donderdagmiddag op het ijs geweest, de dikte was 5 cm, nog niet dik genoeg om te schaatsen.” Zaterdagmorgen gaan de vrijwilligers van de ijsclub beginnen met de voorbereidingen rondom de baan.

Wansink: “Er zijn al wat schaatsers stiekem op De Ballastput geweest. Je kunt dat zien want er zitten op sommige plekken flinke gaten in het ijs. Iemand moet het gezien of gehoord hebben wat ze hadden in ieder geval een nat pak.” Donderdagmiddag ging het ijsbaantje in het Eibergse theater open. De leerlingen van basisschool Op d’n Esch kregen om 13.30 uur de primeur.

Ook op het natuurijs zijn de eerste schaatsers gespot, gisteren in het Needse Achterveld. Donderdagmorgen waren er ook wat mensen aan het schaatsen op het Zwilbroek ven. Brandweer Eibergen heeft vandaag op Twitter een waarschuwingsbericht achter gelaten over het schaatsen op natuurijs.

”Denk aan uw eigen veiligheid. Kleed je warm aan, neem vocht mee, laat weten waar je bent en draag altijd een helm” was de mededeling op de Twitterpagina. Wie weet kunnen we dit weekend schaatsen op de Berkel!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2482]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven