Berkellanders bezoeken massaal ijsbanen

tn_foto-13EIBERGEN/NEEDE – Duizenden Berkellanders trokken er zaterdagmiddag op uit met hun schaatsen. De ijsbanen in de gemeente deden goede zaken. De ijsbaan in Neede (De Kooweide) telde aan het einde van de dag meer dan achthonderd schaatsers. Op de Ballastput stonden ook honderden schaatsers op de ijsvloer. Piet de Wit voorzitter van de Eibergse ijsverenging: “Ik ben hartstikke blij, we gaan een keer gelijk open met Neede. De Ballastput is meestal de laatste baan die wordt geopend in de regio.”

Volgende week zaterdag (11 februari) wil De Wit een Eibergs schaatskampioenschap organiseren op de Ballastput. “We gaan een programma maken, nu we ijs hebben vind ik het belangrijker dat mensen eerst kunnen schaatsen, we stellen de wedstrijd dus even uit.” De ijsclubs in Berkelland verwachten dat ze zeker nog een week open kunnen blijven. “Misschien nog langer, de vooruitzichten zijn goed”, meldt Jan Konnegoor van de Needse ijsclub.

De ijsbanen hadden zaterdag veel concurrentie van het natuurijs. Behoorlijk wat inwoners uit Berkelland bezochten natuur-schaatsbanen. Op de natuurvijver langs de Borculoseweg zag het zwart van de schaatsliefhebbers (zie foto’s). Berkellandse schaatsverkopers deden goede zaken, bij de Welkoop in Eibergen werd zelfs ’s morgens een medewerker op pad gestuurd om een partij schaatsen op te halen in het westen van het land. “De verkoop ging sneller dan verwacht, mensen kopen op het laatste moment massaal schaatsen. Wij profiteren dus van dit winterweer”, zegt eigenaar Patrick Ebbers.

Wie ook goede zaken doet in Eibergen is schaatsenslijper Jan Meddeler (bij de meeste mensen bekend als Jan Emri). Vanaf vrijdag is hij druk bezig met het slijpen van schaatsen. “Ik heb er nekpijn van gekregen”, lacht Jan.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2490]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven