BL Holland Mineraal wint Oostelijke derby

Door Redactie op 14-02-2012

HAARLO – De spelers van DBL Holland Mineraal hebben ook haar vijfde wedstrijd op rij gewonnen. In eigen huis werd Hatrans/Twente uit Enschede op overtuigende wijze met 8-0 verslagen. De thuisclub legde de basis voor de overwinning in deze Oostelijke derby al in de eerste twee partijen. De Hengeloër Jelle Pijl won zonder al teveel tegenstand met 50-30 in 29 beurten van de Limburger Dave van Geel.

Pijl produceerde in de zestiende beurt een serie van 11 caramboles waardoor de weerstand van Van Geel definitief gebroken was. Op de andere tafel leek de overwinning naar de speler van de bezoekers te gaan. Stefan Lenting had tegen Stefan Spilleman tot de 46ste beurt steeds een lichte voorsprong, maar bij de stand 43-43 plaatste Spilleman series van 3 en 4 caramboles in respectievelijk de 51ste en 52ste  beurt en was de buit binnen.

De Denekamper Lenting bleef op 45 caramboles steken. In de laatste twee partijen kwamen louter buitenlandse spelers aan de tafel. Stefan Galla speelde tegen zijn landgenoot Jens Eggers een prima partij en mede door een serie van 10 caramboles bij de stand 28-24 in zijn voordeel in de 22ste beurt was ook hier de wedstrijd eigenlijk al beslist. Met een slotserie van vijf caramboles besliste hij deze partij na 31 beurten. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 34 caramboles.

Op de andere tafel speelde zich een spannende en afwisselende partij af. Murat Coklu begon tegen Christian Rudolph voortvarend, nam ook na 7 beurten een ruime 17-7 voorsprong, maar de Duitser kwam steeds beter in de wedstrijd. Bij de stand 30-23 plaatste hij in de 16e beurt een serie van 13 caramboles en leek alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 27 beurten was het nog 41-44 in het voordeel van de kopman van de Enschedeërs, maar Coklu kwam terug met series van 7 en 2 caramboles in de 28ste en 29e beurt. In de nabeurt kwam Rudolph nog dicht bij een remise, maar strandde op 4 caramboles.

Captain Ronny Hazewinkel was uiteraard een tevreden man. “8-0 is misschien wel wat geflatteerd, maar de spelers hebben getoond over veerkracht te beschikken om ook in een achterstand positie goed terug te komen. Met de 8-0 overwinning zaterdag in vijfde ronde van de KNBB beker kun je best wel spreken over een prima geslaagd driebanden weekend”.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->