BL Holland Mineraal wint Oostelijke derby

HAARLO – De spelers van DBL Holland Mineraal hebben ook haar vijfde wedstrijd op rij gewonnen. In eigen huis werd Hatrans/Twente uit Enschede op overtuigende wijze met 8-0 verslagen. De thuisclub legde de basis voor de overwinning in deze Oostelijke derby al in de eerste twee partijen. De Hengeloër Jelle Pijl won zonder al teveel tegenstand met 50-30 in 29 beurten van de Limburger Dave van Geel.

Pijl produceerde in de zestiende beurt een serie van 11 caramboles waardoor de weerstand van Van Geel definitief gebroken was. Op de andere tafel leek de overwinning naar de speler van de bezoekers te gaan. Stefan Lenting had tegen Stefan Spilleman tot de 46ste beurt steeds een lichte voorsprong, maar bij de stand 43-43 plaatste Spilleman series van 3 en 4 caramboles in respectievelijk de 51ste en 52ste  beurt en was de buit binnen.

De Denekamper Lenting bleef op 45 caramboles steken. In de laatste twee partijen kwamen louter buitenlandse spelers aan de tafel. Stefan Galla speelde tegen zijn landgenoot Jens Eggers een prima partij en mede door een serie van 10 caramboles bij de stand 28-24 in zijn voordeel in de 22ste beurt was ook hier de wedstrijd eigenlijk al beslist. Met een slotserie van vijf caramboles besliste hij deze partij na 31 beurten. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 34 caramboles.

Op de andere tafel speelde zich een spannende en afwisselende partij af. Murat Coklu begon tegen Christian Rudolph voortvarend, nam ook na 7 beurten een ruime 17-7 voorsprong, maar de Duitser kwam steeds beter in de wedstrijd. Bij de stand 30-23 plaatste hij in de 16e beurt een serie van 13 caramboles en leek alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 27 beurten was het nog 41-44 in het voordeel van de kopman van de Enschedeërs, maar Coklu kwam terug met series van 7 en 2 caramboles in de 28ste en 29e beurt. In de nabeurt kwam Rudolph nog dicht bij een remise, maar strandde op 4 caramboles.

Captain Ronny Hazewinkel was uiteraard een tevreden man. “8-0 is misschien wel wat geflatteerd, maar de spelers hebben getoond over veerkracht te beschikken om ook in een achterstand positie goed terug te komen. Met de 8-0 overwinning zaterdag in vijfde ronde van de KNBB beker kun je best wel spreken over een prima geslaagd driebanden weekend”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven