DBL Holland Mineraal weer veel te sterk

Door Redactie op 26-02-2012

HAARLO – DBL Holland is voor de zesde keer op rij en voor de derde keer met 8-0 ongeslagen gebleven. In eigen huis werd streekgenoot Berendhaus Groep/Horeca uit Doetinchem overtuigend met 8-0 verslagen. De thuisclub begon op beide tafels stroef aan de wedstrijd. Jelle Pijl stond tegen Wim Vredeveldt na 18 beurten zelfs op een 11-12 achterstand en Anno de Kleine kon maar niet los komen van René Dericks, Hier stond het na 17 beurten 14-14.

Pijl begon in de negentiende beurt echter goed op stoom te komen, maakte een serie van 7 caramboles gevolgd door een serie van 9 in de 21ste beurt. Hij bleef goed doorgaan en met slechts één nul in de 26ste beurt besliste hij na 28 beurten deze wedstrijd en had dus voor de resterende 39 caramboles slechts tien beurten nodig. Vredeveldt kwam niet verder dan 13 caramboles. De Kleine begon vanaf de achttiende beurt ook steeds beter in het ritme te komen. Hij had wel acht beurten meer nodig dan zijn teamgenoot, maar na 36 beurten bleef de teller op 50 caramboles staan terwijl zijn tegenstander niet verder kwam dan 27 caramboles.

Na de pauze nam Murat Naci Coklu tegen Thorsten Frings vanaf het begin het initiatief en bij de stand van 16-9 na veertien beurten begon ook hij de geest te krijgen. Zonder een nul, maar wel met een serie van 12 caramboles in de negentiende beurt was het hier na 21 beurten gedaan. Frings stond op een schamele vijftien punten. Op de andere tafel had Stefan Galla na 21 beurten tegen Stefan Hetzel een 29-11 voorsprong, maar zijn tegenstander bracht met series van 7 en 6 caramboles nog even de spanning terug. Galla reageerde attent, onderkende het gevaar en met series van 6 caramboles in beurt 26 en een slotserie van 11 caramboles in de 29ste beurt, had ook hij de buit binnen. Hetzel kwam nog terug tot 27 caramboles.

“Dit was van alle vier spelers een puike wedstrijd, al kwamen met name Jelle Pijl en Anno de Kleine wat moeizaam op gang, maar het slotakkoord van de beide Nederlanders was uitstekend. En wat te zeggen van ons teammoyenne van 1.754?”, aldus een duidelijk in zijn nopjes zijnde Ronny Haewinkel, coach van DBL Holland Mineraal.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->