Eerste lessen Freeruning een groot succes

img-20120211-00247EIBERGEN – Met succes is de Eibergse vereniging Odival op zaterdag 11 februari gestart met de eerste lessen Freerunning. In totaal namen 24 kinderen met veel plezier deel in de gymzaal van het Assink aan de Rekkenseweg. Onder leiding van Mark Elschot en Marco Pierik gingen om 09:00 uur de deuren open om de eerste deelnemers binnen te laten.

Nadat er was omgekleed konden de kinderen naar de zaal gaan. Een gymzaal vol met opgebouwde uitdagingen, stond voor de deelnemers klaar. Mark en Marco hadden een ‘parkours’ (tevens een andere naam voor deze ’trend-sport’) met vier banen uitgezet, waarbij de kinderen telkens andere uitdagingen te wachten stonden.

Diepsprongen vanuit het wandrek, diverse sprongen zoals de speed, de monkey en de Maud over een lage en een hoge kast, crash sprongen op banken, cat-jump naar verhoogde kast, wall-flip tegen een staande valmat (wel met vangers natuurlijk), en de voorbereiding van de zijwaartse ‘Bajo’salto op een verhoogd vlak.

Er werd ruim 3,5 uur lesgegeven aan een totaal van 24 kinderen. Ook de komende weken zal op de zaterdagochtend van 09:00-11:00 uur worden lesgegeven in deze uitdagende en snelgroeiende sport. Voorlopige indeling is  09:00-10:00 uur t/m 10 jaar, 10:00-11:00 uur 11-14 jaar, voor 15 jaar en ouder is het van 11:00-12:00 uur, allemaal op zaterdagochtend in de gymzaal van het Assink aan de Rekkense weg.

Volgt u het nieuws over deze nieuwe sport op www.odival.nl want er wordt nu al gesproken over mogelijke uitbreiding van uren op een ander moment.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven