Eerste niet-Twentse supportersvereniging

fct-eibergen-ondertekening-convenant-door-joop-munsterman-27-1-2012-8EIBERGEN – ”We maken samen iets heel unieks mee. De oprichting van de eerste echte supportersvereniging buiten Twente. Wij zijn hier echt heel trots op.” Met die woorden begroette Joop Munsterman vrijdagavond de leden van FCT Eibergen, ofwel de Eibergse supportersvereniging van FC Twente. Dat de voorzitter van de eredivisionist uit Enschede geen gebakken lucht verkocht, mocht blijken uit het feit dat hij – inmiddels als ‘bekende Nederlander’ – zelf naar het druk bezette clubcafé Tijink/De Beuk was gekomen.

FCT Eibergen is 14 maanden geleden opgericht en ging al die tijd als aspirant-supportersvereniging door het leven. Dat de club in die periode aan allerlei voorwaarden heeft voldaan en nu officieel door Twente erkend wordt, deed Munsterman grote deugd. ”Ik kan niet duidelijk genoeg maken hoe blij we hier mee zijn.”

Voordat de preses zijn speech afstak, nam de voorzitter van FCT Eibergen, Martijn Temmink, een korte duik in het verleden. “Ten tijde van onze eerste barbecue vorig jaar hadden we 40 leden. Inmiddels zijn het er 180. Ook onze merchandising wordt steeds uitgebreider.”

Waarna beide voorzitters de benodigde papieren ondertekenden. Daarbij had Munsterman nog een aardigheidje voor de Eibergenaren in petto. ”Aldo van der Laan is hier, Hans Brandriet is hier en ik ben hier. Dus jullie hebben nu 183 leden.” Van der Laan is lid van de Raad van Commissarissen en geldt achter Munsterman als ‘de tweede man’ van Twente, Brandriet maakt deel uit van de Twentse Ondernemers Sociëteit.

Vervolgens hadden beiden voorzitters nog een cadeau voor elkaar in petto. Temmink overhandigde Munsterman een grote foto van de leden van FCT Eibergen, van Twentse zijde kwam er een ingelijst wedstrijdshirt van de betaald voetbalclub, gesigneerd door alle spelers van het eerste team.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven