Eerste schaatsers zijn gespot op natuurijs

tn_dsc09942NEEDE – De ijsbanen in Berkelland zijn nog niet open maar toch zijn woensdagmiddag de eerste schaatsers gespot. In het Needse Achterveld waagde de familie Konniger zich op natuurijs. Lenny, Luca en moeder Cindy waren de eerste schaatsers die baantjes maakten op de natuurvijver aan de Achterveldweg. De schaatsers uit Neede trokken veel bekijks, heel wat automobilisten trapten op de rem om een kijkje te nemen.

De familie Konniger staken ook andere schaatsliefhebbers aan, binnen no-time stonden er meer kinderen op het ijs. Volgens de schaatsleifhebbers uit Neede duurt het veel te lang totdat ijsbaan de Kooweide open gaat. Daarom gingen ze opzoek naar een andere plek. Waarschijnlijk gaan in Berkelland vrijdag de eerste grote ijsbanen open. In Eibergen en Beltrum kunnen liefhebbers donderdag al schaatsen.

In het Eibergse openluchttheater werd woensdagmiddag gekeken naar de conditie van het ijs. De beroemde ijsmeester Marinus Forkink bekeek samen met het bestuur van het theater naar de dikte van het ijs (zie video).

Bent u ook op natuurijs geweest? Mail foto’s en filmpjes (link Youtube) naar [email protected]!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2479]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven