Eeste aflevering van CMV-tour slaat aan

SONY DSCNEEDE – Afgelopen vrijdag was er in sporthal ’t Spilbroek in Neede de eerste aflevering van de CMV-tour, die de komende tijd ook andere plaatsen aan zal doen. Voor ongeveer 70 geïnteresseerden gaf docent Wil Dijkstra uitleg over de verschillende niveau’ s en bijbehorende spelregels. Met oefeningen, die door enthousiaste mini’ s en trainsters van Dynamo werden uitgevoerd, legde ze tevens uit wat het doel van de oefeningen was en hoe je die uit zou kunnen breiden om zodoende de kinderen altijd voor een uitdaging te plaatsen.

Ook de F-faktor ( fun-faktor ) werd uitgebreid toegelicht : met name in de laagste niveau’ s moet het plezier in het volleyballen belangrijker zijn dan de prestatie. Ondertussen was er voor de belangstellenden uitgebreid tijd om vragen te stellen aan Wil Dijkstra, hetgeen de nodige nuttige tips opleverde. Na afloop van de CMV-tour was er tijd om met elkaar te diskusseren over de opzet van het CMV-volleybal.

Daaruit bleek o.a. dat verschillende verenigingen mini-teams meerdere keren per week lieten trainen, maar dat andere verenigingen daar geen trainers voor konden vinden. Ook het laten doorstromen van de kinderen was een interessant item : verenigingen met veel mini’ s konden kinderen van dezelfde leeftijd altijd bij elkaar plaatsen, terwijl verenigingen met minder mini’ s noodgedwongen leeftijdsverschillen moesten toestaan.

Nadat de kinderen en trainsters middels een luid applaus werden bedankt en Wil Dijkstra een bloemetje én een trainerspolo van Dynamo was overhandigd, ging iedereen met nieuwe ideeën en tips huiswaarts.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven