Etikon op rozen na winst op concurrenten

HAARLO – Door twee overwinningen op zowel Your Event Live als De Wellse Vaert en het verlies van Your Event Live tegen de ploeg uit Steenbergen, heeft koploper Etikon zaterdag 25 februari haar koppositie aanmerkelijk verbeterd en heeft nu  met nog acht wedstrijden te spelen negen punten voorsprong op de nummers twee en drie. Etikon had overigens met name in de wedstrijd tegen dorpsgenoot Your Event Live niet over geluk te klagen.

Michel van Silfhout won op overtuigende wijze het 71/2 van Henri Tilleman in acht beurten met onder andere een serie van 94 caramboles met 150-118 en op de andere tafel leek Raymund Swertz tegen Patrick Niessen in het 47/2 regelrecht op de overwinning af te stevenen. Maar na een serie van 133 caramboles in de derde beurt en bij de stand 150-48 stokte echter de productie machine. Niessen profiteerde gretig en met series van 73 en 68 caramboles greep de Belg alsnog de winst na zes beurten.

Swertz stond toen nog op 156 caramboles. De wedstrijd in het bandstoten leverde geen enkel probleem op voor Jean-Paul de Bruijn. Hij was met 100-37 in 7 beurten veel te sterk voor Peter Volleberg. In de wedstrijd tegen De Wellse Vaert ging het nog veel beter voor de ploeg van Bennie Deegens. Patrick Niessen versloeg in het 47/2 René Luijsterburg in twee beurten met onder andere een serie van 199 caramboles in de tweede beurt met 200-8 en Henri Tilleman had geen kind aan Fabian Blondeel. In het anker kader 71/2 was hij na vier beurten de winnaar met 150-64. Jean-Paul de Bruijn had wat meer moeite met Wiel van Gemert, maar won uiteindelijk na 9 beurten met 100-82 met een slotserie van 30 caramboles.

De wedstrijd tussen Your Event Live en De Wellse Vaert eindigde in een teleurstellende 2-4 nederlaag voor de thuisclub. Your Event Live begon uitstekend door een 150-10 overwinning in het 71/2 van Michel van Silfhout op René Luijsterburg in één beurt en op de andere tafel stond Raymund Swertz in het 47/2 op een 81-18 voorsprong tegen Wiel van Gemert. Maar net als in Steenbergen toen Van Gemert via de nabeurt en 153 caramboles een remise uit het vuur sleepte, was de speler van De Wellse Vaert opnieuw een echte plaaggeest voor de Limburger.

Met series van 98 en 84 caramboles versloeg hij Swertz in drie beurten. Swertz bleef ontredderd achter met 144 gemaakte caramboles. Op de andere tafel werd de winst voor De Wellse Vaert definitief veilig gesteld door Fabian Blondeel, die zijn vroegere ploeggenoot Peter Volleberg in het bandstoten na 14 beurten met 100-44 de baas was.

“In de kaderspelen waren we zowel tegen Etikon als De Wellse Vaert beslist niet de mindere en hadden de uitslagen net zo goed in ons voordeel kunnen uitvallen, maar helaas”, aldus een zwaar teleurgestelde Michel van Silfhout. En Bennie Deegens, die had aan één zin genoeg: “Een fantastische Super Saturday deel twee en met 9 punten voorsprong lijkt prolongatie van de titel een kwestie van tijd”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven