Euphonia huldigt 10-tal jubilerende leden

tn_img_4812EIBERGEN – Muziekvereniging Euphonia heeft tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering van donderdag 16 februari een 10-tal jubilarissen in het zonnetje gezet. Ilona Wolters is tien jaar lid van de vereniging en actief binnen de majorettes maar daarnaast ook zeer actief als vrijwilliger op de 3de zaterdag van de maand tijdens het oud papier ophalen. Euphonia heeft maar liefst vijf leden gehuldigd vanwege het 25-jarige lidmaatschap.

Gerdien Fokkers, actief binnen het jachthoornkorps, begon haar carriere bij de minirettes en later de majorettes. Nadat ze een poging had gewaagd op waldhoorn, besloot ze toch over te stappen naar het jachthoornkorps van Euphonia. Naast actief spelend lid heeft ze ook een periode zitting gehad in het bestuur van Euphonia.

Fokko Eekma werd ook gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van Euphonia. Als kleine jongen kwam Fokko op zaterdagochtend vanuit Haaksbergen naar de repetities in Eibergen. 25 jaar later is Fokko nog steeds een trouw lid van de vereniging waar hij naast musiceren ook 11 jaar lang de bibliothecaris van het orkest is geweest. Naast de gewone muziek voor het orkest verzorgt Fokko ook jaarlijks de partijen voor de carnavals optocht.

Het jachthoornkorps had vruchtbare jaren, want ook Erwin te Brake werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Naast het bespelen van de sousafoon binnen het jachthoornkorps zet Erwin zich ook actief in voor het oud-papier. Elke 3de zaterdag is Erwin op de trekker te vinden om het Simmelink te ontdoen van oud-papier. Daarnaast zet Erwin zich actief in voor de evenementencommissie van Euphonia, om elk concert en evenement weer tot een succes te maken.

Moniek Hoog Antink jubileert dit jaar ook als 25-jarige jubilaris. Moniek is een trouw lid van het jachthoornkorps en heeft daarnaast jarenlang gefungeerd als vaste notulist van de evenementencommissie. Nadat Moniek jarenlang, vanaf 1992, op jachthoorn heeft geblazen, speelt ze nu sinds enkele jaren trompet bij het jachthoornkorps. Als één na laatste 25-jarig jubilaris werd Johan Onnink gehuldigd. Johan is lid van het harmonieorkest waar hij op hoorn zijn partijen meeblaast. Naast het musiceren is Johan ook actief voor de vereniging bij het ophalen van oud-papier en heeft Johan ook zitting in het huidige bestuur. Daarnaast heeft hij sinds begin van dit jaar de functie van bibliothecaris van het orkest overgenomen van Fokko.

Als laatste werd Henry Leuverink gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Henry komt al jarenlang vanuit Boekelo op-en-neer naar Eibergen voor de repetities. Echter is hij ook present bij vele andere activiteiten van de vereniging en is daarbij ook actief lid van de jeugdcommissie. Sinds enkele jaren is Henry ook nog verbonden aan de evenementencommissie, waar hij de jeugd vertegenwoordigd. Ook op zaterdag is Henry vaak in Eibergen te vinden voor het ophalen van het oud-papier!

Dat Euphonia een lange historie heeft zal menig Eibergenaar niet onbekend zijn. Echter op 1 avond 2 jubilarissen huldigen die 40-jaar lid zijn van vereniging, komt niet vaak voor. Jenne Broekgaarden is inmiddels 40-jaar lid van Euphonia en actief binnen het Jachthoornkorps. Naast het musiceren is Jenne jarenlang de tambour maitre van de vereniging geweest. Na een paar jaar er tussenuit geweest te zijn, besloot Jenne toch terug te keren bij de vereniging, waarna hij zich vol overgave heeft gestort op het schrijven van de shows voor het jachthoornkorps. Ondertussen is Jenne tambour maitre af, maar hij is nog steeds actief als tambour binnen het jachthoornkorps.

Ook voorzitters kunnen gehuldigd worden! Peter Floors is dit jaar ook 40 jaar lid van de vereniging en werd in het zonnetje gezet. De huidige voorzitter heeft er al flink wat jaren op zitten bij de vereniging in diverse functies. Naast het voorzitterschap van de vereniging, is Peter ook spelend lid bij het jachthoornkorps op de sousafoon. Alsof het nog niet genoeg is, is Peter ook de voorzitter van de evenementencommissie. Daarnaast bakt Peter elk jaar de oliebollen weer bruin voor de vereniging, kortom een echte verenigingsman.

Zowel Peter als Jenne zijn dubbel gehuldigd deze avond. Als een lid al zolang verbonden is aan de vereniging, dan verdient het lid een extra onderscheiding. Peter en Jenne zijn beide gehuldigd als ere-lid van Euphonia. Na de huldiging van de 40-jarige jubilarissen kon de vergadering zich opmaken voor nog meer huldigingen.

Wim te Nahuis is maarliefst 50-jaar lid van de vereniging. Naast dat hij bekkenist binnen het jachthoornkorps is, zet Wim zich ook actief in voor de Stichting Ons Huis. Elke week bezoekt Wim trouw de repetities. Hierbij reist Wim samen met andere Wim (De Wimpies) elke week op en neer van Neede naar Eibergen. Vanwege ziekenhuisbezoek zal Henk Eekma op een later moment gehuldigd worden voor zijn 50-jarig lidmaatschap.

Al met al een heugelijke avond voor de muziekvereniging. Euphonia mag zich rijk rekenen met een groeiend ledenaantal en met zoveel trouwe leden.

[nggallery id=2521]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven