Euphonia huldigt 10-tal jubilerende leden

Door Redactie op 17-02-2012

tn_img_4812EIBERGEN – Muziekvereniging Euphonia heeft tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering van donderdag 16 februari een 10-tal jubilarissen in het zonnetje gezet. Ilona Wolters is tien jaar lid van de vereniging en actief binnen de majorettes maar daarnaast ook zeer actief als vrijwilliger op de 3de zaterdag van de maand tijdens het oud papier ophalen. Euphonia heeft maar liefst vijf leden gehuldigd vanwege het 25-jarige lidmaatschap.

Gerdien Fokkers, actief binnen het jachthoornkorps, begon haar carriere bij de minirettes en later de majorettes. Nadat ze een poging had gewaagd op waldhoorn, besloot ze toch over te stappen naar het jachthoornkorps van Euphonia. Naast actief spelend lid heeft ze ook een periode zitting gehad in het bestuur van Euphonia.

Fokko Eekma werd ook gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van Euphonia. Als kleine jongen kwam Fokko op zaterdagochtend vanuit Haaksbergen naar de repetities in Eibergen. 25 jaar later is Fokko nog steeds een trouw lid van de vereniging waar hij naast musiceren ook 11 jaar lang de bibliothecaris van het orkest is geweest. Naast de gewone muziek voor het orkest verzorgt Fokko ook jaarlijks de partijen voor de carnavals optocht.

Het jachthoornkorps had vruchtbare jaren, want ook Erwin te Brake werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Naast het bespelen van de sousafoon binnen het jachthoornkorps zet Erwin zich ook actief in voor het oud-papier. Elke 3de zaterdag is Erwin op de trekker te vinden om het Simmelink te ontdoen van oud-papier. Daarnaast zet Erwin zich actief in voor de evenementencommissie van Euphonia, om elk concert en evenement weer tot een succes te maken.

Moniek Hoog Antink jubileert dit jaar ook als 25-jarige jubilaris. Moniek is een trouw lid van het jachthoornkorps en heeft daarnaast jarenlang gefungeerd als vaste notulist van de evenementencommissie. Nadat Moniek jarenlang, vanaf 1992, op jachthoorn heeft geblazen, speelt ze nu sinds enkele jaren trompet bij het jachthoornkorps. Als één na laatste 25-jarig jubilaris werd Johan Onnink gehuldigd. Johan is lid van het harmonieorkest waar hij op hoorn zijn partijen meeblaast. Naast het musiceren is Johan ook actief voor de vereniging bij het ophalen van oud-papier en heeft Johan ook zitting in het huidige bestuur. Daarnaast heeft hij sinds begin van dit jaar de functie van bibliothecaris van het orkest overgenomen van Fokko.

Als laatste werd Henry Leuverink gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Henry komt al jarenlang vanuit Boekelo op-en-neer naar Eibergen voor de repetities. Echter is hij ook present bij vele andere activiteiten van de vereniging en is daarbij ook actief lid van de jeugdcommissie. Sinds enkele jaren is Henry ook nog verbonden aan de evenementencommissie, waar hij de jeugd vertegenwoordigd. Ook op zaterdag is Henry vaak in Eibergen te vinden voor het ophalen van het oud-papier!

Dat Euphonia een lange historie heeft zal menig Eibergenaar niet onbekend zijn. Echter op 1 avond 2 jubilarissen huldigen die 40-jaar lid zijn van vereniging, komt niet vaak voor. Jenne Broekgaarden is inmiddels 40-jaar lid van Euphonia en actief binnen het Jachthoornkorps. Naast het musiceren is Jenne jarenlang de tambour maitre van de vereniging geweest. Na een paar jaar er tussenuit geweest te zijn, besloot Jenne toch terug te keren bij de vereniging, waarna hij zich vol overgave heeft gestort op het schrijven van de shows voor het jachthoornkorps. Ondertussen is Jenne tambour maitre af, maar hij is nog steeds actief als tambour binnen het jachthoornkorps.

Ook voorzitters kunnen gehuldigd worden! Peter Floors is dit jaar ook 40 jaar lid van de vereniging en werd in het zonnetje gezet. De huidige voorzitter heeft er al flink wat jaren op zitten bij de vereniging in diverse functies. Naast het voorzitterschap van de vereniging, is Peter ook spelend lid bij het jachthoornkorps op de sousafoon. Alsof het nog niet genoeg is, is Peter ook de voorzitter van de evenementencommissie. Daarnaast bakt Peter elk jaar de oliebollen weer bruin voor de vereniging, kortom een echte verenigingsman.

Zowel Peter als Jenne zijn dubbel gehuldigd deze avond. Als een lid al zolang verbonden is aan de vereniging, dan verdient het lid een extra onderscheiding. Peter en Jenne zijn beide gehuldigd als ere-lid van Euphonia. Na de huldiging van de 40-jarige jubilarissen kon de vergadering zich opmaken voor nog meer huldigingen.

Wim te Nahuis is maarliefst 50-jaar lid van de vereniging. Naast dat hij bekkenist binnen het jachthoornkorps is, zet Wim zich ook actief in voor de Stichting Ons Huis. Elke week bezoekt Wim trouw de repetities. Hierbij reist Wim samen met andere Wim (De Wimpies) elke week op en neer van Neede naar Eibergen. Vanwege ziekenhuisbezoek zal Henk Eekma op een later moment gehuldigd worden voor zijn 50-jarig lidmaatschap.

Al met al een heugelijke avond voor de muziekvereniging. Euphonia mag zich rijk rekenen met een groeiend ledenaantal en met zoveel trouwe leden.

 

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Singer-songwriter Douwe Bob op zaterdag naar Reurpop
RUURLO - Singer-songwriter Douwe Bob komt met Reurpop naar Ruurlo. Hij betreedt rond middernacht het podium en speelt dan een uur voor de Ruurlose fe......
Lees verder »

Turners van Odival Eibergen doen het uitstekend in Didam
EIBERGEN - Voor de turners van Odival Eibergen heeft de wedstrijd in Didam goed uitgepakt. Twee zilveren medailles in de team mix wedstrijden en goed......
Lees verder »

Goede start wedstrijdseizoen RGV Ruurlo Acrogym
RUURLO – Op zaterdag 14 januari en zaterdag 4 februari stonden de eerste vijf wedstrijdteams van RGV Ruurlo Acrogym op de vloer. 14 januari mochten d......
Lees verder »

RGVteam goed voor 5 medailles
RUURLO -  Afgelopen zaterdag wist het team van RGV Ruurlo, in het nivo supp; lement F, de 2e vooronde een goed resultaat neer te zetten. Het tea......
Lees verder »

Tom Slikker wint NK Driebanden Junioren bij HCR Prinsen in Haarlo
HAARLO - Dit weekend werd er in de  biljartzaal van HCR Prinsen in Haarlo door 8 spelers gestreden om het Nederlands Kampioenschap Driebanden voo......
Lees verder »

Afgelastingen amateurvoetbal zondag 5 februari
BERKELLAND - De winterstop is voorbij, vanaf vandaag wordt er weer volop gevoetbald op de Berkellandse velden. De regen gooit wel direct roet in het e......
Lees verder »

Een nieuwe Quali-tijd wandeling met verrassing rondom Neede
NEEDE - Zoekt u ook weleens naar een klein cadeautje, b.v. Valentijnsdag, voor iemand die eigenlijk alles al heeft? Bij de VVV Neede kennen ze da......
Lees verder »

Extra avond Brooksfeest in Ruurlo
RUURLO – Het Brooksfeest, georganiseerd door de Ruurlose Buurtvereniging Het Broek en Omstreken telt dit jaar een extra dag. Het jaarlijks terugkerend......
Lees verder »

Kansarme Poolse kinderen kijken uit naar ontspannende vakantie in Borculo
BORCULO - Pax Kinderhulp Borculo is vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de vakantie van kansarme Poolse kinderen, die verblijven in wee......
Lees verder »

Jubileumvoorstellingen Toneelgroep Markvelde
REGIO - Dit jaar wordt door Toneelgroep Markvelde voor de tiende keer een stuk op de planken gebracht. Met slechts één noodgedwongen onderbreking in h......
Lees verder »

Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel bij Jazz Eibergen
EIBERGEN-Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel speelt donderdag 16 februari met zijn trio bij Jazz Eibergen in Het Muldershuis. Teus Nobel, trompet......
Lees verder »

Nicole Tekent (Koopman) laat u zien hoe een pasteltekening wordt gemaakt in Het Filter op Natuurpark Kronenkamp
NEEDE - Altijd al willen weten hoe een tekening met pastelpotloden wordt gemaakt? Op vrijdagmiddag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur is Nicole ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

NUB TV

Boeren feliciteren FrieslandCampina in Borculo met verjaardag


BORCULO – De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Borculo bestaat 125 jaar, wat reden was voor Achterhoekse melkveehouders om woensdagochtend langs te komen met een bloemetje én een feestelijke banner. De boeren, die als lid onderdeel zijn van het internationale bedrijf, hopen zo de banden aan te halen. “Een mooi moment vanuit de boeren die bij ons zijn aangesloten”, vindt locatiedirecteur Eric Hassink.

“We zijn hier ooit begonnen met een boterfabriek, later kaas, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot wat je nu ziet staan.” Behalve een felicitatie, was het voor de boeren een manier om de banden aan te halen. Volgens Gerbert Boenink, voorzitter van de districtsraad van het bedrijf in de Achterhoek, is dat nodig: “De verbinding tussen de leden en de mensen die hier werken is minder geworden. Vroeger werkten de zonen en dochters allemaal in die fabriek. Wij willen die verbinding terugbrengen.” De locatiedirecteur herkent het verhaal. “Ik denk dat de band in het verleden misschien wel hechter geweest is, toen was het echt lokaal gericht”, zegt Hassink. “Het bedrijf is internationaler geworden, misschien zijn we ook wel wat uit elkaar gegroeid, maar de contacten zijn nog steeds goed.” Boenink: “In een coöperatie is net als in een familie veel discussie, er zijn continu mensen die iets vinden. In globaliteit zijn mensen tevreden, maar er zijn ook zeker kritische leden, dat is goed.”

‘Gezonde toekomst’
Hoewel er vanwege de stikstofcrisis bij sommige veehouders zorgen zijn over de toekomst, ziet de fabriek de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Zuivel in zijn algemeenheid heeft denk ik nog steeds een ongelofelijk mooie toekomst”, aldus Hassink, die aangeeft dat de locatie in Borculo onder meer kindervoeding en medische producten produceert. “Die breedheid zorgt ervoor dat we echt een gezonde toekomst tegemoet gaan.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »