Explosie: ‘Marcel stroet uit bakkerij gered’

tn_sam_0260NEEDE – Het leek allemaal echt, maar de explosie bij bakkerij Stroet werd dinsdagavond door de brandweer in scène gezet. In de bakkerij was zogenaamd een stofexplosie ontstaan in een meelsilo. Daarbij raakte meerdere medewerkers gewond en moesten door de brandweermannen en -vrouwen gered worden (zie foto’s). Ook eigenaar Marcel Stroet speelde lotusslachtoffer. Dit was de eerste keer dat brandweer Neede een oefening heeft gehouden in een bakkerij. “Ik zit meer dan twintig jaar bij de brandweer, ik kan me niet meer herinneren dat we ooit in een bakkerij zijn geweest”, aldus bevelvoerder Freek Heijdemann. Oja, Marcel Stroet liet aan de brandweer de computergestuurde uitrolmachine zien! (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2539]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven