FC Eibergen doet zondag goede zaken

EIBERGEN – Door met 3-2 van voetbalverenging Vorden te winnen is het zondagteam van FC Eibergen twee plaatsen op de ranglijst gestegen. De ploeg bezet nu samen met Reünie en SC Lochem de koppositie. Bovendien zijn de Eibergenaren volgende week bij winst in de uitwedstrijd tegen KSV kampioen van de tweede periode. Eibergen won van de laatst gespeelde zeven wedstrijden er zes. Tegen Vorden kwam de ploeg in de eerste minuut al bijna op voorsprong.

De doelman van de bezoekers bracht echter uitstekend redding op een door Jurre van Ruth verlengde vrije trap. De thuisclub was ook daarna vrijwel continu de bovenliggende partij. Vlak voor rust kwam spits Roy van Zetten een teenlengte te kort op een inzet van Jacco Roerdink.   Na rust ging het snel. In de 54e minuut gaf Jan Willem Kluivers een diepe boogbal op Van Zetten, die het leer kon binnentikken: 1-0. Twee minuten later was het alweer gelijk. Na een scrimmage voor het doel van Eibergen kwam een kopbal voor de voeten van één van de aanvallers: 1-1. Maar ook de Vordense vreugde duurde amper twee minuten.

Net buiten het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt op Van Zetten. Verdediger Maarten Teutelink krulde de toegekende vrije trap fraai over het muurtje, waardoor de goalie kansloos was: 2-1. Ruim een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen. Op links werd Stein Vrieze aangespeeld. Hij kapte zijn tegenstander uit, sneed naar binnen en schoot van afstand op schitterende wijze raak. Waarmee de marge op twee treffers kwam. Hierna verzuimde de thuisclub enkele malen om nog verder afstand te nemen. Vijf minuten voor tijd keerde de spanning terug. Een vrije trap van de Vordenaren belandde in een woud van benen en vanuit de kluts vloog de bal tegen het Eibergse net: 3-2.

De bezoekers probeerden daarna nog de gelijkmaker te forceren, maar kregen geen echte kansen meer. Een remise zou voor hen ook te veel van het goede zijn geweest.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven