Floor Hesselink door naar districts finale

RUURLO – Zaterdag waren er in de Doetinchem de Gelderse Kampioenschappen van de 3e divisie dames turnen. Op deze wedstrijd konden de turnsters zich voor verschillende wedstrijden plaatsen; de beste 11 van de instap en 9 van de jeugd gingen door naar de landelijke ½ finales en de beste 25 instap en 23 jeugd konden door naar de districts finale. Voor RGV waren hier 3 meisjes aan wezig. Bij de jeugd Fay Nijenhuis en bij de instappers Lauren Stegeman en Floor Hesselink.

Voor de landelijke finales had Lauren Stegeman de meeste kansen. Zij was in de voor wedstrijden al een keer 1e en 2x 4e. De hele wedstrijd liep zoals verwacht  en Lauren stond naar 3 toestellen op een 2e plaats. Helaas zat het met sprong niet mee. De avond er voor had ze een lelijke val gemaakt tijdens de sprong-training, waarvan ze de schrik nog in de benen had. Hierdoor durfde ze niet meer te springen. Dus helaas geen plaatsing. Dit in tegenstelling tot Floor Hesselink.

Zij had net 3 weken krukken achter de rug en was net weer 1 week voorzichtig begonnen met trainen. Om haar knie niet te veel te belasten gingen we met alle oefeningen voor zekerheid. Daarom geen salto van brug en balk. Tot haar eigen verassing eindigde zij op een 21ste plaats en dus een plaatsing op de districtsfinale.

Fay Nijenhuis kwam net 0.10 te kort ondanks haar nette en strakke oefeningen. Ze eindigde op een 24ste plaats. Zij staat nu 1e reserve voor Gelderland. De districts Finale is op 7 april

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven