Frühschoppen in Ruurlo weer op agenda

RUURLO – Het jaarlijkse Frühschoppen – door de Bargkapel – vindt dit keer plaats op zondag 11 maart bij De Keizerskroon. Naast het gebruikelijke optreden van de Bargkapel met Egerländer, Tsjechische en andere blaasmuziek, staat dit jaar ook een optreden gepland van schlagerzanger Kappie (Dinand Leferink) uit Markelo. Ooit maakte Kappie van een radiogids een trompet en speelde daarop melodieën van hits uit  zijn kinderjaren. Zijn muzikale voorkeur was al snel vrij duidelijk, Nederlandstalig en nog wat jaren later de Duitstalige muziek.

Zijn papieren trompet verving hij door potten en deksel om uiteindelijk als drummer, zanger te eindigen in diverse Twentse bands en duo’s. Dit voorjaar begon hij als solozanger met de voorbereidingen van een Duitstalige CD met Schlagers. Kappie heeft  de veertien nummers op de CD zorgvuldig uitgekozen samen met de bekende musicus Henk Bernhardt uit Hengelo en hij heeft ook alle instrumenten op de CD voor zijn rekening genomen.

Naast Henk heeft de Goorse Anne Visser een belangrijke inbreng gehad door op sublieme wijze een deel van het studiokoor voor haar rekening te nemen. Tevens heeft de bekende Drentse zangeres Silvia Swart haar medewerking verleend door samen met Kappie een gevoelig duet op te nemen.

Het Frühschoppen begint om 11.30 uur, zaal open 10.30 uur. Kaarten zijn te bestellen bij De Keizerskroon (tel: 0573 – 451416) of via e-mail [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven