Grote brand bij kringloopwinkel Groenlo!

GROENLO – Op dit moment (dinsdagavond) is er een grote brand gaande bij kringloopwinkel Aktief in Groenlo. Meerdere korpsen uit de regio zijn opgeroepen om de brand te blussen. Volgens brandweer Eibergen – die ook ter plaatse is – betreft het een uitslaande brand via het dak. Rond 19.10 uur kwam de melding bij de brandweer binnen. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer probeert uitbreiding naar aangrenzende panden te voorkomen.

Update 20.13 uur:
De brand is waarschijnlijk ontstaan in het magazijn. Het pand kan als verloren worden beschouwd omdat alles verwoest is door de brand. Brandweer Groenlo, Eibergen, Lichtenvoorde en Winterswijk (hoogwerker) zijn op dit moment druk bezig met bluswerkzaamheden. Of er asbest is vrijgekomen kan de brandweer nog niet vertellen.

Update 20.25 uur:
De vlammen zijn inmiddels inpandig. Het (na)blussen gaat zeker nog enkele uren duren. Meerdere delen van het pand zijn ingestort. Bij de brand zijn volgens omstanders meerdere ontploffingen geweest.

Update 20.55 uur:
De brandweer heeft zojuist brand meester gegeven. Het pand van de kringloop moet als verloren worden beschouwd. Omliggende panden zijn gered.

Update woensdagmorgen:
De brandweer is weer opgeroepen voor nabluswerkzaamheden. Er is weinig van het pand meer over.

Foto’s Ginopress:
[nggallery id=2553]

Foto’s Nadi Zoetebier:
[nggallery id=2554]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven