Hulshof maakt bijzondere schaatsbonbon

tn_dsc00191EIBERGEN – Het begon als een grap, maar chocolatier Hans Hulshof kon deze week de schaatsbonbon niet meer uit zijn hoofd krijgen. Hulshof: “Mijn kinderen waren aan het zeuren om schaatsen. In vond het jammer om voor een paar dagen gloednieuwe ijzers aan te schaffen. Ik maakte voor de gein een paar simpele schaatsbonbons voor mijn kinderen. Toen ik ’s avonds op de rand van mijn bed zat kwam het idee naar boven om de bonbon echt te gaan maken.”

De bonbonmaker uit Eibergen ging op pad om een paar ingrediënten te kopen die met schaatsen te maken hebben. “Een kruidenbitter mag dan niet ontbreken. Ik heb gekozen voor het Eibargs Japn-kroed, de bonbon krijgt dus een Eibergs smaakje”, grapt Hulshof. De chocolatier heeft deze week heel wat ontwerpjes gemaakt, maar uiteindelijk werd het toch een bonbon in de vorm van een schaats.

Volgens Hulshof is hij de eerste chocolatier in Nederland die een schaatsbonbon heeft gemaakt. “Je ziet op internet wel van alles over de ijsbonbon, maar dit is volgens mij uniek.” Zaterdagmorgen (4 februari) rond 11.00 uur gaat Hulshof persoonlijk testen of de nieuwe bonbon in de smaak valt bij de inwoners van Eibergen. En waar kun je dat het beste doen?: Op de schaatsbaan in het openluchttheater!

“Je wordt er niet dronken van, de schaatsbonbon is kindvriendelijk.” De schaatsbonbon is vanaf zaterdagmorgen ook te koop in chocolade-winkel in de Grotestraat. “Waarom ik deze bonbon heb gemaakt? Ik heb uitdagingen nodig om creatief te blijven”, geeft Hulshof aan.

Update zaterdag 18.30 uur:
Ook Omroep Gelderland heeft opnames gemaakt bij Hans Hulshof. Het nieuws over de schaatsbonbon was zaterdagavond te zien in het nieuwsblok van de omroep. Op Twitter verschijnen steeds meer reacties over de unieke bonbon. Hieronder het item van Omroep Gelderland.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2488]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven