IJs-DJ’s draaien vinylplaten bij -8 graden!

tn_dsc00588EIBERGEN – Misschien hebben de DJ’s Dinant Besselink, Dick Loman en Wijnand Reijerink ervoor gezorgd dat er een nieuw woord in de Dikke Van Dale komt. Heeft iemand ooit gehoord van IJs-DJ’s? Gewapend met handschoenen, mutsen, en een fles Jägermijster draaiden de ‘Doofpot en Kettel-keerls’ vrijdagavond in het openluchttheater muziek uit de jaren zeventig en tachtig vanaf originele vinylplaten. En dat allemaal bij een temperatuur van -8 graden. Een unieke gebeurtenis in DJ-land!

Voor de DJ’s uit Eibergen was het even wennen om in de kou platen te draaien. ” Dit heb ik nog nooit gedaan, wel toen het buiten vijfentwintig graden was en iedereen in een korte broek voor het podium stond”, lacht Dick Loman. Het openluchttheater was tevreden over de sfeer en het aantal bezoekers tijdens de eerste ijsdisco in het theater.

Enkele mensen waren – op de schaatsen – aan het swingen op het ijsbaantje (zie video). Voor de DJ’s was het optreden in het theater een voorproefje voor zaterdag 17 maart aanstaande, dan staan de heren opnieuw op het podium tijdens de Doofpot- en Kettelavond. Vooral muziek uit de jaren 70 en 80 wordt er dan gedraaid.

De avond wordt gehouden bij de Klok in Eibergen. Meer informatie op de site www.dedoofpot.net.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2501]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven