‘Kwaliteit carnvalsoptocht extreem hoog’

tn_dsc01168NEEDE – De kwaliteit van de carnavalsoptocht in Neede was dit jaar extreem hoog. Het was duidelijk te zien dat de bouwgroepen nog geen last hadden van de crisis, er werd flink geïnvesteerd. Toeschouwers waren erg enthousiast over de diversiteit aan wagens en loopgroepen. Zelfs een vertegenwoordiger van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen Borculo stond met open mond te kijken. “Wat een geweldige optocht, de bouwers verdienen een pluim”, aldus Willie Elschot. De carnavalsoptocht trok zondag duizenden mensen naar Neede!

Vooral de politiek moest er weer aan geloven tijdens de optocht. Kreten zoals bezuinigingen en crisis waren de meest gespotte woorden op de wagens. De carnavalsoptocht is gelukkig zonder incidenten verlopen. Één wagenbouwgroep werd tijdens de optocht verzocht de stoet te verlaten omdat de jongeren zich niet aan de regels konden houden. “Ze konden zich niet aan de regels houden, overmatig alcoholgebruik en niet luisteren naar aanwijzingen was reden genoeg om ze naar huis te sturen”, zegt de optochtcommissie.

Enkele deelnemers hadden het niet koud, de jongens op beroemdste carnavalswagen van Berkelland – de rijdende hottube – lieten vele dames-harten sneller kloppen. Politie Berkelland was met veel agenten aanwezig tijdens de grote optocht om de bezoekers langs de route te controleren op het bezit van alcohol en te zorgen voor de veiligheid.

Heel wat Needenaren moesten hun kratten bier van de politie opruimen omdat glas niet toegestaan is tijdens de optocht. Maar er werd als snel een oplossing gevonden, een sok om het flesje!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2528]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven