Nieuwe locatie voor paasvuur in Eibergen

dsc00780EIBERGEN – Het paasvuur in Eibergen is vanaf dit jaar niet meer te vinden op de Maat maar verhuisd naar een akkerland bij het Muldershuis. Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) stopt met de organisatie van het vreugdevuur. De reden is dat de gemeente geen geld en hout meer beschikbaar wil stellen om de boake te laten branden in het centrum van Eibergen. Volgens de VAN heeft het besluit van Berkelland ook te maken met het feit dat het paasvuur aangewezen is als risico evenement omdat er vorig jaar een vechtpartij heeft plaatsgevonden.

Stefan Wassink – uitbater van het Muldershuis – hoorde dit verhaal en ging in gesprek met de gemeente Berkelland en de VAN om het paasvuur nieuw leven in te blazen. Na enkele gesprekken heeft het Muldershuis besloten de organisatie op zich te nemen. Wassink: ”De politie, brandweer en gemeente staan zeer positief tegenover het plan, en juichen de nieuwe locatie toe.”

Wijkagent Hergert Menkhorst geeft aan dat de plek veel veiliger en beheersbaarder is als op de Maat. Alle wegen kunnen afgesloten worden en zo heeft de politie goed overzicht wie er het terrein opkomt of afgaat. Het paasvuur komt op het land van Ten Dolle (voor de parkeerplaats van het Muldershuis). “We hebben iedereen ingelicht over de plannen, de buren zijn ook op de hoogte en hebben geen bezwaar tegen het paasvuur in de buurt.”

Wassink wil groot uitpakken en een tent plaatsen bij de boake. “Ook gaan we verschillende acts inhuren die voor gezelligheid zorgen.” Als de aanvraag bij de gemeente wordt goedgekeurd dan zullen de mannen van de VAN snel beginnen met de inzameling van hout. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt”, aldus Wassink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven