Politiebikers actief tijdens carnavalsfeest

dsc00782NEEDE – Politieagenten uit Berkelland zijn niet van ‘suiker’, zaterdagavond en -nacht werden twee politiebikers ingezet tijdens het carnavalsfeest in Neede. De regen was voor de agenten geen reden om de fietsen op het bureau te laten staan en de auto te pakken. De bikers hielden de omgeving van de feesttent en het centrum in de gaten. Om 22.15 uur was het nog rustig op straat. Wijkagent Michiel Herbrink – die op de fiets zat – geeft aan dat dit waarschijnlijk komt door de regen.

De carnavalsverenging was blij met de inzet van de politiebikers. “Op deze manier kunnen de agenten de boel goed in de gaten houden. De carnavalsavonden zijn tot nu toe zonder incidenten en vernielingen verlopen”, zegt Gerd Jansen namens de Vlearmuze. Uniek was dat één van de agenten een helmcamera droeg. De sportieve agenten hadden tot 02.00 uur dienst, en werden daarna waargenomen door andere collega’s.

Naast de surveillance werd er op verschillende plekken een alcoholcontrole gehouden. Het verkeershandhavingsteam (VHT) werd daarvoor ingezet. Ook zondag en maandag worden er extra controles gehouden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2526]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven