Spelers Schuurman BRC goed op dreef

BORCULO – Afgelopen weekeinde had hoofdklasser Schuurman BZC een zwaar programma. Het team speelde twee uitwedstrijden tegen sterke tegenstanders: op zaterdag tegen ZPB in Barendrecht en op zondag tegen AZPC in Amersfoort. De afgelopen jaren had het Berkellandse team het vaak lastig in uitwedstrijden tegen ZPB. In deze wedstrijd was het team echter veel sterker dan de tegenstander.  Aanvoerder Otto Frikk was zoals zo vaak topscorer namens BZC. De Hongaar schoot vier keer raak.

Zondagmiddag wachtte de uitwedstrijd in Amersfoort. In januari verloor Schuurman BZC daar met één doelpunt verschil in de halve finale van het bekertoernooi. AZPC wist vervolgens het bekertoernooi te winnen. In het Borculose team ontbraken toen de vijf internationals, die zich toen voorbereiden op het Europees kampionschap. De BZC-ers waren nu dus er erg op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Vanaf de eerste periode stond BZC op voorsprong en bouwde deze gestaag uit. Met name in het laatste kwart liep de ploeg behoorlijk uit.

Nieuwkomer en international, Lars Gottemaker, lijkt z’n plek gevonden te hebben in de ploeg, want hij wist 5x keer het doel te treffen. Schuurman BZC blijft de ranglijst aanvoeren met drie punten voorsprong op nummer twee: Widex GZC Donk uit Gouda.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven