‘Super Saturday’ in de topteamcompetitie

Door Redactie op 23-02-2012

HAARLO – Zaterdag 25 februari is het weer Super Saturday in de Topteamcompetitie carambole van de KNBB. In Haarlo ontvangt de nummer twee van de ranglijst, Your Event Live, koploper Etikon en de nummer drie De Wellse Vaert uit Steenbergen. De eerste ontmoetingen, begin november in Steenbergen, waren voor Your Event Live geen succes. Eerst speelde het team verrassend gelijk tegen de thuisclub en even later verloor het team van captain Michel van Silfhout met 2-4 van dorpsgenoot Etikon.

Door de remise en het verlies moest het team tevens de koppositie afstaan aan Etikon. “We zijn er sterk op gebrand om revanche te nemen waardoor de spanning aan de kop van de ranglijst weer terug is”, aldus de man uit Dieren. Maar hij is zich er wel van bewust dat het niet gemakkelijk zal zijn. “De remise van Raymund Swertz toen tegen Wiel van Gemert, had duidelijk zijn sporen nagelaten in de wedstrijd tegen Etikon.

Nu beginnen we tegen Etikon en hebben dan de laatste wedstrijd tegen De Wellse Vaert. Dit kan een voordeel zijn, ofschoon de meeste biljarters graag door biljarten, omdat ze dan de grillen van de banden en het laken kennen”. Your Event Live speelt met Raymund Swertz, Peter Volleberg en Michel van Silfhout, die overigens nog niet kwijt wil, welke spelsoorten zijn mensen gaan spelen.

Bennie Deegens van Etikon kent geen geheimen wat de opstelling betreft. “Wij spelen met Henri Tilleman op 71/2, Patrick Niessen neemt het 47/2 voor zijn rekening en Jean-Paul de Bruijn als vanouds het bandstoten. Winnen we van Your Event Live dan lijkt prolongatie van de titel een kwestie van tijd”, aldus de man uit Borculo. Ook De Wellse Vaert doet nog geheimzinnig over de opstelling.

Zeker is wel dat René Luijterburg, Fabian Blondeel en Wiel van Gemert gaan proberen de spanning om het kampioenschap terug te brengen. De wedstrijden aan de Eibergseweg bij HCR Prinsen beginnen om 11:00 uur met de dorpsderby tussen Your Event Live en Etikon.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->