Tip leidt tot aanhouding zes fietsendieven

EIBERGEN – De politie heeft een onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen zeven verdachten uit de gemeente Bronckhorst en Berkelland. Zij worden verdacht van heling en diefstal van fietsen. In totaal zijn er 12 gestolen fietsen in beslag genomen. Het onderzoek startte toen er op maandag 23 januari een melding binnenkwam van een verdachte situatie aan de Esdoornstraat in Eibergen.

Een getuige zag toen dat er fietsen werden ingeladen in een aanhangwagen. Hij vond dit verdacht en belde de politie. Agenten zagen de verdachte auto met aanhangwagen rijden en hebben deze gecontroleerd. In de aanhangwagen zagen zij vier fietsen staan die vermoedelijk gestolen waren. De bestuurder, een 20-jarige inwoner uit de gemeente Bronckhorst is aangehouden. De man is ingesloten en de politie heeft het onderzoek ingesteld.

In de daarop volgende dagen zijn er nog zes verdachten, in de leeftijd van 20 tot 39 jaar en afkomstig uit Eibergen en Zelhem, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij diefstal of heling van fietsen. Bij de woning van een verdachte vonden agenten nog acht fietsen waarvan het vermoeden bestond dat deze gestolen waren. De fietsen zijn in beslag genomen en worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven