Tourclub is weer klaar voor veldtoertocht

EIBERGEN – Na een prachtige periode waarin ook veel toerfietsers en veldrijders hun schaatsen onderbonden, kan er toch weer gemountainbiked worden. Tourclub Eibergen is er namelijk in geslaagd een aantrekkelijk parcours uit te zetten voor haar tweede veldtoertocht van dit seizoen. Nog steeds pakken tourfietsers hun mountainbike of cyclocrossfiets om de uitdaging aan te gaan een flink aantal kilometers over zandpaden, langs beekwallen of kronkelende bospaden te crossen.

Zondag 26 februari organiseert Tourclub Eibergen – TCE – voor de tweede keer dit veldritseizoen een toertocht. De club heeft een fraaie tocht ontworpen; deze loopt in grote lijnen rond Eibergen en Neede. De tocht kan gekenschetst worden als pittig en afwisselend. In het parcours zijn o.a. opgenomen het Slingerbos, de Mallumse Es, het Wievenveld, de Hupselse Es, het Hondenbos en het Wolink (Geldersch Landschap).

Hierna rijden de mtb’ers ogenschijnlijk terug naar Eibergen. Op de Olden Eibergsedijk is er een splitsing: de 25 en 35 km gaan terug naar Eibergen terwijl de 55 km veldrijders hun kuiten nog gaan testen op de flanken van de Needse Berg. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 25 km, 35 km en 55 km. In de routes is ongeveer halverwege een controlepunt ingelast; de deelnemers kunnen hier hun energietekort bijvullen.

De start is tussen negen en tien uur ’s morgens; er wordt gestart bij de Pickerhal in Eibergen. Behalve bij de sporthal kan men zijn auto ook parkeren op het Zwikkelaarsplein en op de Brink. Evenals bij de eerste tocht in september (ruim 500 deelnemers) verwacht TCE dat er opnieuw honderden enthousiaste ‘bikers’ naar Eibergen komen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven