Uren hakken om bij gaslekkage te komen

tn_dsc00635NEEDE – De nachtrust van bewoners aan de Moeshof werd in de nacht van zaterdag op zondag flink verstoord. Liander was samen met loonbedrijf Olminkhof uren aan het hakken om bij een gaslek te komen (zie video). Door de flinke vorst van de afgelopen weken duurde de klus extra lang. Buurtbewoners roken zaterdagmiddag een glaslucht in de straat en meldde dit bij Liander. Meteen werd er actie ondernomen om de lekkage op te sporen.

Van 20.00 uur (zaterdagavond) tot 06.00 uur in de morgen (zondag) zijn de medewerkers van Liander bezig geweest met het zoeken naar de lek in de leiding, hakken in de grond, en de reparatie. Om 04.00 uur werd het gaslek uiteindelijk gevonden ter hoogte van een parkeerplaats, nadat Liander bij de eerste hak-poging (over een lengte van 10 meter) geen lek kon vinden.

Bij een koppeling (aftak naar een woning) was een breuk ontstaan. Voor de bewoners aan de Moeshof is dit niet de eerste keer dat er een gaslek in de straat werd ontdekt. Enkele jaren terug moest de hele leiding (aan één kant van de weg) vervangen worden omdat er flink wat breuken in zaten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2503]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven