Veel veranderingen bij de bieb in Neede

NEEDE – Eind februari zal Neede als eerste vestiging van Bibliotheek Oost-Achterhoek overgaan op het zogenaamde winkelconcept. In verband met deze wijziging en de komst van de Ideeënboerderij als voordeurdeler zal de bibliotheek in Neede gesloten zijn op maandag 27 en dinsdag 28 februari.

In het winkelconcept staat de klant centraal. Dit houdt in dat de collectie aansluit bij de wensen van de belangrijkste groepen klanten in de vestigingsplaats van de bibliotheek. De presentatie van de collectie is in dit concept verrassend en verleidend. In plaats van kasten met ruggen van boeken zal de frontale plaatsing van de prachtige collectie in het oog springen. Dit houdt in dat de bezoeker van de bibliotheek meer voorkanten van bijvoorbeeld boeken zal zien. Op de presentatietafels zijn aantrekkelijke boeken, die bij een thema horen, uitgestald.

Ook de indeling van de bibliotheek ondergaat veranderingen. Was het voorheen zo dat de bibliotheek een afdeling leesboeken/romans en een afdeling informatieve boeken kende, vanaf eind februari zal de bezoeker van de bieb verschillende ‘werelden’ gaan betreden. De hele bibliotheekcollectie is ondergebracht in zes grote groepen, werelden genaamd. Het betreffen drie werelden voor volwassenen (Literatuur & Cultuur, Liefde & Leven en Spannend & Actief) en drie voor de jeugd (Kids 0-8, Jeugd 8-12 en Jong 12+). In de werelden staan de informatieve boeken én de romans op thema bij elkaar. Welke thema’s dit zijn kan het beste in de bibliotheek zelf bekeken worden. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om sfeer te komen proeven en om zich te laten verrassen in de vernieuwde bibliotheek.

Vanaf woensdag 29 februari, schrikkeldag, is de bibliotheek in Neede weer geopend op de bekende tijden. Vanaf die dag en verder in de maand maart wordt de overgang naar het winkelconcept gevierd met een aantrekkelijk aanbod voor volwassenen om lid te worden van de bibliotheek. Nieuwe leden die zich tussen 29 februari en 31 maart in de vestiging Neede van Bibliotheek Oost-Achterhoek melden, krijgen 25% korting op het lidmaatschap tot eind 2012.

En… alle huidig leden uit Neede kunnen zich in de bibliotheek melden voor de verloting van een gratis lidmaatschap

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven