Volle winst voor Dynamo-volleyballers

NEEDE – De volleyballers van Dynamo deden afgelopen weekend prima zaken. In het thuisduel tegen Avanti uit Lochem kon de voorsprong op de lochemmers worden uitgebouwd en die kans werd met beide handen aangegrepen. Tegen een zeer zwak spel Avanti gaf de equipe uit Neede het goede spel van de afgelopen week, tegen Reflex werd een knappe vijfsetter gespeeld, een goed vervolg. Vanaf het begin werd Avanti onder een flinke service-druk gezet, waardoor men gedwongen werd om veelvuldig over de buitenkant aan te vallen.

Daar deed een prima blokkering zijn werk en zonder al te veel moeite werd de eerste set met  25 – 14 gewonnen. De tweede set was een heuse gala-voorstelling : de thuisploeg liet een onthutsend slecht Avanti alle hoeken van het volleybalveld zien, met een spetterende 25 – 7 setwinst als beloning. In de derde rondgang leek Avanti een slordiger spelende thuisploeg een set af te gaan pakken, maar een 14 – 18 achterstand werd door de equipe van trainer/coach Jan Dijkhuis met vereende krachten teniet gedaan. Met name Andre Jonkman, die een sterke wedstrijd speelde, was ongrijpbaar voor de blokkering en nam zijn ploeg mee naar een 25 – 20 overwinning.

In de vierde set ging de strijd lang gelijk op : Avanti speelde een alles-of-niets spel dat spannende ralley’ s opleverde. Dynamo “ youngsters “ Jorn Huijsman en Lars Middelhuis lieten in die fase zien dat ze over prima verdedigende kwaliteiten beschikken : schier onmogelijke ballen werden knap van de vloer gehaald en aan het net omgezet in punten. Toch kon niet worden voorkomen, dat Avanti als eerste aanspraak mocht maken op de setwinst. Op 21 – 24 waren de beste kansen voor de gasten, maar een sterke opstelling aan het net zorgde voor 24 – 24. Een arbitrale dwaling in het voordeel van de thuisploeg leverde zelfs een setpoint op. Na een spektakulaire ralley werd dat punt verdiend verzilverd en met 27 – 25 pakte Dynamo de volle 5 wedstrijdpunten.

Als gevolg van deze overwinning steeg de ploeg uit Neede naar een knappe zevende plek op de ranglijst. De eerstvolgende kompetitiewedstrijd is tegen “ buurman “ Gemini uit Borculo. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 3 maart.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven