Volle winst voor Dynamo-volleyballers

Door Redactie op 13-02-2012

NEEDE – De volleyballers van Dynamo deden afgelopen weekend prima zaken. In het thuisduel tegen Avanti uit Lochem kon de voorsprong op de lochemmers worden uitgebouwd en die kans werd met beide handen aangegrepen. Tegen een zeer zwak spel Avanti gaf de equipe uit Neede het goede spel van de afgelopen week, tegen Reflex werd een knappe vijfsetter gespeeld, een goed vervolg. Vanaf het begin werd Avanti onder een flinke service-druk gezet, waardoor men gedwongen werd om veelvuldig over de buitenkant aan te vallen.

Daar deed een prima blokkering zijn werk en zonder al te veel moeite werd de eerste set met  25 – 14 gewonnen. De tweede set was een heuse gala-voorstelling : de thuisploeg liet een onthutsend slecht Avanti alle hoeken van het volleybalveld zien, met een spetterende 25 – 7 setwinst als beloning. In de derde rondgang leek Avanti een slordiger spelende thuisploeg een set af te gaan pakken, maar een 14 – 18 achterstand werd door de equipe van trainer/coach Jan Dijkhuis met vereende krachten teniet gedaan. Met name Andre Jonkman, die een sterke wedstrijd speelde, was ongrijpbaar voor de blokkering en nam zijn ploeg mee naar een 25 – 20 overwinning.

In de vierde set ging de strijd lang gelijk op : Avanti speelde een alles-of-niets spel dat spannende ralley’ s opleverde. Dynamo “ youngsters “ Jorn Huijsman en Lars Middelhuis lieten in die fase zien dat ze over prima verdedigende kwaliteiten beschikken : schier onmogelijke ballen werden knap van de vloer gehaald en aan het net omgezet in punten. Toch kon niet worden voorkomen, dat Avanti als eerste aanspraak mocht maken op de setwinst. Op 21 – 24 waren de beste kansen voor de gasten, maar een sterke opstelling aan het net zorgde voor 24 – 24. Een arbitrale dwaling in het voordeel van de thuisploeg leverde zelfs een setpoint op. Na een spektakulaire ralley werd dat punt verdiend verzilverd en met 27 – 25 pakte Dynamo de volle 5 wedstrijdpunten.

Als gevolg van deze overwinning steeg de ploeg uit Neede naar een knappe zevende plek op de ranglijst. De eerstvolgende kompetitiewedstrijd is tegen “ buurman “ Gemini uit Borculo. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 3 maart.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->