Zaalvoetbalteam FC Eibergen naar de top

EIBERGEN – Het seizoen lijkt zich te herhalen voor het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen. De ploeg start voor de winterstop vrijwel altijd moeizaam, om vervolgens aan een flinke inhaalrace te beginnen. Vorig jaar leverde dat zelfs een ticket voor de nacompetitie op. Na de 7-5 overwinning op de nummer twee van de ranglijst, ZVZ, kan de ploeg nu alleen maar verder omhoog kijken.

De derby Eibergen tegen ‘Zieuwent’ was een boeiend gevecht voor de talrijke toeschouwers. Beide teams speelden voor de volle winst en dat kwam het amusementswaarde uiteraard ten goede. De thuisclub nam na acht minuten de leiding na een goed gericht schot van Stein Vrieze. De tweede Eibergse treffer kwam uiterst curieus tot stand. Dave Visser schoot op doel en de keeper leek de bal in eerste instantie te pakken. Het speeltuig ging vervolgens echter met een grote boog de lucht in en kwam alsnog in het doel terecht: 2-0.

Na een afspeelfout op het middenveld van FCE wist ZVZ de aansluitingstreffer te produceren. Roy van Zetten schoot vervolgens uit de draai op de paal en zorgde daarna voor het mooiste doelpunt van de avond. Hij leek zich vast te lopen tussen drie Zieuwentse spelers, kwam er toch doorheen en liet ook de goalie kansloos: 3-1 . Vervolgens begon ZVZ te drukken. Het leverde enkele mogelijkheden op, maar de schoten misten óf de juiste richting of waren weer een prooi voor de betrouwbare doelman Pascal Woeltjes. Eenmaal werd de buitenkant van de paal geraakt. Een schot van Jurre van Ruth zorgde er voor dat er een ruststand van 4-1 werd bereikt.

Uiteraard legde ZVZ zich hier niet bij neer. Na twee minuten in de tweede helft prikten de zwarthemden de 4-2 achter Woeltjes. Daarna kreeg een speler van de gasten na een overtreding geel. Binnen tien seconden wist Roerdink de overtalsituatie met een hard schot uit te buiten: 5-2. Vervolgens mocht Van Zetten na een vergrijp naar het strafbankje. Ook ZVZ had weinig moeite om een slaatje te slaan uit de ontstane overtalsituatie: 5-3. In de 34e minuut werd het zelfs 6-3. Bij een snelle tegenstoot sprintte Vrieze richting doel en hij besloot die actie met een prachtig doeltreffend schot.

Na een tweede gele (en dus rode kaart) voor een speler van ZVZ én de luid protesterende coach van dezelfde ploeg profiteerde Visser van de numerieke meerderheid en tekende snel 7-3 aan. De gasten konden daardoor hun team weer snel aanvullen en mede hierdoor kwamen ze terug tot 7-4. Vervolgens kwam er een moment met een hoog ‘Comedy Capers gehalte’. Van Zetten brak alleen door, passeerde keurig de keeper en schoot vervolgens op dertig centimeter van de doellijn en een leeg doel … tegen de buitenkant van de paal. In de slotseconde tekende de tegenstander nog 7-5 aan, maar dat was niet meer van belang.

Al met al een zeer belangrijke overwinning voor Eibergen. In de komende weken zal moeten blijken wat er allemaal nog meer in het vat zit.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven