Actie om eekhoorns te redden van dood!

tn_dsc01637EIBERGEN – Greet Abbink uit Eibergen heeft sinds maandagmorgen een actie opgezet om eekhoorns te redden van de dood. In korte tijd zijn er al meerdere knaagdieren doodgereden voor haar woning aan de Bronbeekstraat. Daarom heeft de Eibergse dierenvriend(in) langs de weg borden geplaatst om automobilisten te waarschuwen. “Kijk daar gaat er weer één, ze lopen continu over de weg. Waarom? Ik denk dat ze opzoek zijn naar voedsel”, roept Abbink maandag tijdens het interview in haar voortuin.

De dierenvriend geeft aan dat het bijzonder is dat de diertjes aanwezig zijn in de kom van Eibergen. “Daarom moeten we zuinig zijn op de eekhoorns die er zitten. Ik hoop dat mijn actie helpt, ik vindt het zo zielig.” Abbink geeft aan dat er op de Bronbeekstraat veel te hard wordt gereden. “Niet alleen de eekhoorns zijn in gevaar. Denk ook aan fietsers en kinderen die oversteken. Er rijdt hier geen enkele auto dertig kilometer”

Zondagmorgen heeft Greet Abbink opnieuw een dode eekhoorn gevonden (zie video). Greet denkt dat het dier jongen heeft. “Die liggen waarschijnlijk nu ergens in een nest dood te gaan.” De Eibergse hoopt dat automobilisten een beetje op willen letten en hun snelheid willen minderen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2595]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven