Bermen van N18 zijn weer brandschoon!

dsc01427EIBERGEN – De bermen langs de N18 tussen Eibergen en Haaksbergen zijn weer brandschoon. De vrijwilligers van de Wildbeheer Eenheid Rekken en omstreken (WBE) hebben daar afgelopen zaterdag voor gezorgd tijdens de landelijke opruimdag. Meer dan vijftig vuilniszakken vol met zwerfafval werden opgeraapt door vijftien mensen van de jagersverenging. Vanaf de Berkelbrug tot aan de Hoonesweg werden de bermen schoongemaakt.

Niet alleen zwerfafval werd gevonden, ook banden, houten palen, gaas, en zelfs een bijbel. “Waarschijnlijk is die bijbel bij iemand uit de jaszak gevallen. Wat we het meeste hebben gevonden? Lege blikjes en verpakkingen van koeken”, vertelt Gerrit Stomps. Al jaren zet de WBE zich in om het zwerfafval op te ruimen langs de drukke weg. Stomps: “We willen automobilisten en fietsers bewust maken dat ze niet zomaar alles op straat gooien. We nemen dit tegenwoordig ook al mee als we een scholenproject in deze regio houden.” De mensen van de WBE geven aan dat de provincie en de gemeente er zelf voor zorgen dat er veel vuil wordt gedumpt langs wegen.

“Kijk maar langs de N18, heel veel parkeerplaatsen zijn verwijderd en tegelijkertijd ook de prullenbakken die er stonden. In het buitengebied zijn ook veel prullenbakken verdwenen door bezuinigingen van de gemeente Berkelland. Na gesprekken zijn er een aantal teruggeplaatst maar nog niet genoeg”, aldus Stomps.

De gemeente Berkelland gaat deze week het afval ophalen bij de familie Stomps aan de Rekkense Binnenweg. Ook bij de andere twee verzamelpunten onder andere aan de Diekerweg in Rekken.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2573]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven