Bram Rougoor (12) is 300ste lid van ASV

asv-300ste-lid-005EIBERGEN – Op 19 maart, aan het begin van de training, is Bram Rougoor gehuldigd als het 300ste lid van ASV Eibergen. Bram is 12 jaar oud en is eind vorig jaar lid van ASV geworden. Tijdens de huldiging heeft hij, als eerste lid,  een set van ASV nieuwe clubkleding ontvangen. Dit gebeurde namens het bestuur van ASV door Rob Hofman en Fokke-Gert Spinder.

ASV is opgericht in 1948 en heeft in de jaren 80 de grens van 200 leden doorbroken. ASV heeft gezien dat de laatste jaren het aantal leden in stappen vooruit is gegaan.  Reden hiervoor zijn het oprichten van een loopgroep voor beginners, de clinics voor de Eiberrun en de groei in het aantal jeugdleden. Van de laatste groep maakt Bram deel uit. Zij krijgen training op de technische nummers zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten of balwerpen.

In het buitenseizoen komt daar ook nog speerwerpen en discuswerpen bij. Speciale aandacht wordt gegeven aan loopscholing en het krijgen van uithoudingsvermogen en sprintvermogen. Uniek voor de gemeente Berkelland is dat de leden van ASV uit alle kernen van de gemeente komen.

Uiteraard komen de meeste uit Eibergen maar ook uit Neede heeft ASV een grote groep leden. Buiten Berkelland zijn er leden uit Groenlo, Lochem, Haaksbergen en Diepenheim.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven