DBL Holland Mineraal rukt op naar 3e plek

Door Redactie op 11-03-2012

HAARLO – De driebanden spelers van DBL Holland Mineraal kijken met genoegen terug op de “dubbel” van het afgelopen weekend. Zaterdag werd er al met 6-2 in Rosmalen gewonnen van De Hazelaar en zondag werd koploper A1 Biljarts uit Apeldoorn met dezelfde cijfers naar huis gestuurd. “Dit was een uitstekend weekend voor ons en vooral de winst op A1 Biljarts was er één van grote klasse,. Echt top biljart van de bovenste plank”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop.

“Acht keer winnen op rij, dat doen ons alleen maar de groten na”, jubelde hij. DBL Holland Mineraal kon dit weekend niet beschikken over Stefan Galla, maar wel over Tayfun Tasdemir. Samen met zijn landgenoot Murat Naci Coklu en de Nederlander Anno de Kleine wist hij ongeslagen te blijven. Tasdemir had zaterdag koeltjes De Jaeger met 45-50 op afstand gehouden, maar zondag liet hij de Zweed Nilsson alle hoeken van het biljart zien.

Hij stond in het begin nog wel tegen een achterstand aan te kijken, maar in de tiende beurt, bij de stand 5-10, boorde hij met een serie van 18 caramboles alle illusies van zijn tegenstander de grond in. Na precies 25 beurten haalde hij de finish, terwijl zijn tegenstander slechts 16 caramboles had verzameld. Op de andere tafel had Coklu van de Deen Nelin geen enkele tegenstand te duchten en na veertien beurten stond hij al op een 39-9 voorsprong.

Uiteindelijk won hij na 23 beurten met 50-31 met een hoogste serie van 12 caramboles in de derde beurt. Een dag eerder had hij al Van Manen in 26 beurten met 35-50 aan de kant gezet. Anno de Kleine had zowel zaterdag als zondag meer moeite om zijn partijen te winnen. Zaterdag moest hij een serie van zes caramboles plaatsen om Peterson met 47-50 te verslaan en zondag deed hij het tegen Burgman zelfs nog iets beter door in de laatste beurt een serie van acht caramboles te maken. En vooral de wijze waarop hij Burgman versloeg tekende de sterkte en kracht van de Helmonder.

Bij de stand 14-27 na 11 beurten in zijn nadeel dacht Burgman de buit al binnen te hebben. Maar series van zes in de 12e en 19e beurt, gevolgd door nog eens vier in de 20ste, bracht hem op gelijke hoogte van 37-37. Burgman was duidelijk aangeslagen, De Kleine profiteerde van de drie nullen op rij van zijn tegenstander en de buit was na 25 beurten binnen. Burgman kwam in de nabeurt nog op 41 caramboles. De enige die dit weekend geen overwinning wist te behalen, was de Hengeloër Jelle Pijl. Zaterdag verloor hij van Jenssen met 31-50 ondanks series van 10 en 8 caramboles, en zondag moest hij zijn meerdere erkennen in Van der Spoel, die alleen door een serie van negen caramboles van Pijl in de 12e beurt even in moeilijkheden kwam, maar uiteindelijk toch aan de goede kant van de score bleef.

Na 36 beurten ging de enige winstpartij met 46-50 naar Apeldoorn. Van der Spoel had overigens voor de laatste carambole wel vijf beurten nodig. Ronny Hazewinkel kijkt vol trots naar de stand op teletekst. “We staan op de derde plaats samen met A1 Biljarts, maar met veel meer partij punten en slechts twee punten achterstand op koploper Frans Bevers, maar wel twee punten voor op Snellen Recycling die vijfde staat”.

Beide teams zijn overigens de volgende tegenstander van DBL Holland Mineraal. 1 april in Kapelle wacht Frans Bevers en op Paaszaterdag thuis is Snellen Recycling uit Zundert de tegenstander.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->