DBL Holland Mineraal rukt op naar 3e plek

HAARLO – De driebanden spelers van DBL Holland Mineraal kijken met genoegen terug op de “dubbel” van het afgelopen weekend. Zaterdag werd er al met 6-2 in Rosmalen gewonnen van De Hazelaar en zondag werd koploper A1 Biljarts uit Apeldoorn met dezelfde cijfers naar huis gestuurd. “Dit was een uitstekend weekend voor ons en vooral de winst op A1 Biljarts was er één van grote klasse,. Echt top biljart van de bovenste plank”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop.

“Acht keer winnen op rij, dat doen ons alleen maar de groten na”, jubelde hij. DBL Holland Mineraal kon dit weekend niet beschikken over Stefan Galla, maar wel over Tayfun Tasdemir. Samen met zijn landgenoot Murat Naci Coklu en de Nederlander Anno de Kleine wist hij ongeslagen te blijven. Tasdemir had zaterdag koeltjes De Jaeger met 45-50 op afstand gehouden, maar zondag liet hij de Zweed Nilsson alle hoeken van het biljart zien.

Hij stond in het begin nog wel tegen een achterstand aan te kijken, maar in de tiende beurt, bij de stand 5-10, boorde hij met een serie van 18 caramboles alle illusies van zijn tegenstander de grond in. Na precies 25 beurten haalde hij de finish, terwijl zijn tegenstander slechts 16 caramboles had verzameld. Op de andere tafel had Coklu van de Deen Nelin geen enkele tegenstand te duchten en na veertien beurten stond hij al op een 39-9 voorsprong.

Uiteindelijk won hij na 23 beurten met 50-31 met een hoogste serie van 12 caramboles in de derde beurt. Een dag eerder had hij al Van Manen in 26 beurten met 35-50 aan de kant gezet. Anno de Kleine had zowel zaterdag als zondag meer moeite om zijn partijen te winnen. Zaterdag moest hij een serie van zes caramboles plaatsen om Peterson met 47-50 te verslaan en zondag deed hij het tegen Burgman zelfs nog iets beter door in de laatste beurt een serie van acht caramboles te maken. En vooral de wijze waarop hij Burgman versloeg tekende de sterkte en kracht van de Helmonder.

Bij de stand 14-27 na 11 beurten in zijn nadeel dacht Burgman de buit al binnen te hebben. Maar series van zes in de 12e en 19e beurt, gevolgd door nog eens vier in de 20ste, bracht hem op gelijke hoogte van 37-37. Burgman was duidelijk aangeslagen, De Kleine profiteerde van de drie nullen op rij van zijn tegenstander en de buit was na 25 beurten binnen. Burgman kwam in de nabeurt nog op 41 caramboles. De enige die dit weekend geen overwinning wist te behalen, was de Hengeloër Jelle Pijl. Zaterdag verloor hij van Jenssen met 31-50 ondanks series van 10 en 8 caramboles, en zondag moest hij zijn meerdere erkennen in Van der Spoel, die alleen door een serie van negen caramboles van Pijl in de 12e beurt even in moeilijkheden kwam, maar uiteindelijk toch aan de goede kant van de score bleef.

Na 36 beurten ging de enige winstpartij met 46-50 naar Apeldoorn. Van der Spoel had overigens voor de laatste carambole wel vijf beurten nodig. Ronny Hazewinkel kijkt vol trots naar de stand op teletekst. “We staan op de derde plaats samen met A1 Biljarts, maar met veel meer partij punten en slechts twee punten achterstand op koploper Frans Bevers, maar wel twee punten voor op Snellen Recycling die vijfde staat”.

Beide teams zijn overigens de volgende tegenstander van DBL Holland Mineraal. 1 april in Kapelle wacht Frans Bevers en op Paaszaterdag thuis is Snellen Recycling uit Zundert de tegenstander.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven