De Alpenzusjes schenken 11.625,75 euro

BORCULO – Marieke Textor en Chantal Overbeek, in Borculo en omstreken beter bekend als De Alpenzusjes, overhandigden 29 maart een cheque van € 11.625,75 aan Make-A-Wish Nederland (voorheen Doe Een Wens). Dit deden zij op basisschool Noord in Borculo aan het einde van een spreekbeurt van Maxim over Make-A-Wish. Het geld haalden de Alpenzusjes op met onder andere een carbagerun in februari.

Marieke en Chantal, twee Borculose vriendinnen namen deel aan de wintereditie van de Garbagerun 2012, een fantastisch auto avontuur door Europa van Hardenberg naar Kirchberg. De rit duurde vijf dagen en werd gereden in een auto die niet meer dan 500 euro mocht kosten. Op een blog konden bezoekers de voorbereidingen en belevenissen volgen. Bedrijven werden benaderd voor sponsoring door middel van stickers op de auto. Maar er waren meer initiatieven, zoals vriendje voor een tientje en een nieuwjaarsbal. Het geld dat hiermee opgehaald werd wilden de Alpenzusjes, zoals zij zichzelf noemden, schenken aan Make-A-Wish Nederland.

Als moeders van gezonde kinderen realiseerden zij zich dat dit ook heel anders kan zijn en enthousiast over het werk van Make-A-Wish besloten zij het geld aan deze stichting te schenken. Afgelopen donderdag was het zover. Maxim, de zoon van Marieke, hield zijn spreekbeurt over Make-A-Wish. Het was een ontroerend verhaal over activiteiten van de stichting en een mooi filmpje met wensvervullingen.

Aan het einde van de spreekbeurt overhandigden de Alpenzusjes een cheque van maar liefst € 11,625,75 aan Joke Ledderhof, gastvrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Een prachtig bedrag om nog meer allerliefste wensen mee te vervullen. Wilt u ook een actie voor Make-a-Wish doen, neem dan contact op met het kantoor in Woerden: telefo

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven