Dynamo-heren winnen zinderend duel

Door Redactie op 04-03-2012

NEEDE – De volleyballers van Dynamo namen het afgelopen weekend op tegen “ buurman “ Gemini. Een echte derby derhalve en zoals meestal het geval is met derby’ s was ook in deze wedstrijd het niveau ondergeschikt aan het spektakel. Dit tot groot genoegen van het talrijk opgekomen publiek, dat twee uur en een kwartier op het puntje van de banken zat en kon genieten van een spektakulaire wedstrijd.

In een volgepakte sporthal ’t Timpke in Borculo pakten de gasten het initiatief. De equipe van trainer/coach Jan Dijkhuis was vanaf het begin zeer alert en wist een mooie voorsprong op te bouwen. Gemini vocht zich terug tot 20 – 20, maar een mooie service-serie van Pieter van der Sluis leverde Dynamo de setwinst op :  23 – 25. In de tweede set bleef de strijd gelijk opgaan, waarbij Gemini wat beter in haar spel kwam. Het geblesseerd uitvallen van spelverdeler Erald Larink, moesten de Needenaren zich even herstellen.

Er werd nog harder gewerkt, maar er kon niet worden voorkomen dat Gemini met de setwinst aan de haal ging : 25 – 21. De daaropvolgende set leek het verzet gebroken bij Dynamo. Gemini speelde zich makkelijk, via 19 – 13, naar 24 – 21 en leek de set makkelijk te gaan winnen. De spilbroekbewoners gaven echter nog een keer flink gas en wisten de stand  weer recht te trekken. Vanaf 24 – 24 hadden beide teams volop kansen om de set naar zich toe te trekken, maar beide teams weigerden de setpoints te benutten waardoor de set doorliep tot ver voorbij de 30 punten. Uiteindelijk was het de thuisploeg die op 37 – 36 het winnende punt wist te scoren.

Waar menigeen verwachtte dat de thuisploeg nu door zou kunnen drukken, ging het toch heel anders. De gasten bleven vechten voor hun kansen, haalden nog meer ballen van de grond en hielden daadoor uitzicht op een beslissende vijfde set. En die kwam er doordat Dynamo het harde werken terecht zag beloond met setwinst :  23 – 25. Dynamo zette het goede spel uit de vierde set onverminderd voort en liep via 3 – 8 en 5 – 11 naar een 8-14 matchpoint.

Gemini, dat in de vijfde set fout op fout stapelde, spartelde nog wat tegen, maar de winst voor de Needenaren kwam niet meer in gevaar : 10 – 15. Daarmee was de derby een prooi voor de gasten, zoals Gemini eerder in deze kompetitie de derby in Neede wist te winnen.

Door de winst steeg Dynamo naar de zevende plek op de ranglijst en nadert het daarmee Gemini tot 1 punt. Komende zaterdag speelt Dynamo thuis tegen het tweede team van Favorita uit Dinxperlo.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->