Een goede overwinnning voor Dynamo

NEEDE – De volleyballers van Dynamo namen het afgelopen weekend op tegen laagvlieger Favorita uit Dinxperlo. Tijdens de niet bijster goede wedstrijd was de thuisclub duidelijk de meerdere. In de eerste set werd een ruime voorsprong genomen door degelijk te volleyballen en het aantal fouten te beperken.

De tegenstander daarentegen maakte teveel onnodige fouten, waardoor Dynamo de eerste set makkelijk leek te winnen. Met name Jorn Huijsman liet een sterke indruk achter door zijn goede spel :  verdedigend sterk en aanvallend slim liet hij zien een waardevolle speler te zijn. Een flinke sprongservice-serie van de gasten bracht de spanning nog wel even terug, maar met 22 – 25 was de setwinst een feit. In de tweede set groeide het verschil tussen beide teams : de spilbroekbewoners scoorden makkelijk en waar er geen mogelijkheid tot scoren was, werd de bal “ ingeleverd “ om zodoende een nieuwe kans te creëren.

Met succes, want met 25 – 19 werd de set makkelijk gewonnen. De derde set, youngster Lars Middelhuis inmiddels in de ploeg gekomen, ging wat moeizamer. Weliswaar was er altijd een kleine voorsprong, maar de tegenstander bleef – mede door een spelverdelerswissel – goed in het spoor. Een paar goede blokkeringen bepaalden echter de eindstand in deze set op 25 – 23.

De laatste set werd er ruimte gemaakt voor Tim Lammerts van Buren – speler van heren 3 – die mocht laten zien of hij het goede spel tijdens de trainingen, ook tijdens de wedstrijd kon waarmaken. Hij speelde naar behoren, maar kon – samen met de jonge equipe die op dat moment speelde – niet voorkomen dat de laatste set een prooi werd voor Favorita : 20 – 25.

Door de overwinning is het team van trainer/coach Jan Dijkhuis nagenoeg veilig. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen BOVO 2 op het programma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven