Eibergenaar Huub Ras is een ‘dorpsparel’!

dsc01820EIBERGEN – Televisiezender Focuz TV (voorheen Graafschap TV) is deze week begonnen met de opnames voor het nieuwe programma Dorpsparels. Huub Ras (81) uit Eibergen krijgt de eer, hij mag als eerste dorpsparel schitteren op de buis. De ‘dorpsgek’ van Eibergen is nog nooit eerder op televisie geweest, zo zegt hij zelf. Programmamaker Davey van Aken: ”Je moet het programma zien als een soort Joris Showroom, opmerkelijke personen uit een dorp komen aan het woord.”

Vrijdagmorgen kwam de filmploeg bij Ras op bezoek. Alles werd letterlijk en figuurlijk uit de kast gehaald. Van mammoetbotten, potscherven, en stukken van een harnas uit de middeleeuwen. Met veel passie vertelde de Eibergenaar over zijn vondsten die hij de afgelopen jaren heeft gedaan in Eibergen en omstreken. Naast het werk als historicus is Ras ook vrijwilliger in de zorg en zingt graag een liedje.

”De meeste mensen kennen wel de naam van de dorpsparel in hun woonplaats maar weten niet de verhalen achter de persoon, door het kijken naar dit programma leren mensen de dorpsparels echt kennen. Het is puur natuur. We laten de parels zoveel mogelijk zelf aan het woord”, aldus Van Aken.

Focuz TV wil graag meer dorpsparels volgen in Berkelland. Kent u een parel bij u in de buurt? Mail de redactie via [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven