Elite druk met ambachtelijke nieuwbouw

dsc01407NEEDE – Het Needse bedrijf Elite Salades & Snacks is flink aan het uitbreiden. Aan de buitenkant van de onderneming – aan de Stationsweg – is dat goed te zien. De ambachtelijke nieuwbouw kost veel tijd omdat de allure van het bedrijf behouden moet blijven. ”De uitstraling is voor ons heel belangrijk. Alleen het zoeken naar de juiste bakstenen kostte al bijna drie maand”, lacht eigenaar Harry Niemeijer. In totaal wordt er 428 vierkante meter bijgebouwd.

”Waarom nu nieuwbouwen? We investeren in de infrastructuur van ons bedrijf omdat we nog steeds groeien kwa omzet. Nu hebben we meer ruimte en middelen om de groei goed te begeleiden.” De nieuwbouw bestaat voornamelijk uit kantoorruimtes en spreekkamers. Maar is investeren in deze crisistijd wel verstandig? Volgens de eigenaren Harry en Robert Niemeijer – die het bedrijf dit jaar precies dertig jaar runnen –  moet je dat juist doen. ”In onze branche kennen we het woordje crisis niet, de afgelopen tien jaar hebben we flink geïnvesteerd.”

“Het voordeel is dat we alles uit eigen middelen betalen, met deze bouw kunnen we weer tien jaar vooruit”, zegt Harry Niemeijer. Bij Elite zijn de investeringen niet alleen aan de buitenkant te zien. Ook binnen het bedrijf wordt er flink aan de weg getimmerd. Niemeijer: “Je moet ook investeren in je klanten anders kom je er niet in deze tijd. We blijven continu pionieren en zoeken naar nieuwe uitdagingen en producten.”

“Wat ons geheim is? We zijn creatief, maken nog steeds kwaliteit omdat veel werk in de fabriek hand-bachtelijk is, en bedenken vaak dingen waardoor je anders bent dan anderen in de markt.” Meer informatie over Elite Salades & Snacks (zoals de geschiedenis) is te vinden op www.elite-neede.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2565]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven