Etikon prolongeert EK titel Classics Teams

HAARLO – Het is het Haarlose Etikon opnieuw gelukt om de Europese titel Classics Teams in de wacht te slepen. In Hoogeveen versloeg het team uit Haarlo het Spaanse Centelles op percentage en caramboles. Het team van Bennie Deegens kwam eigenlijk vrij eenvoudig in de halve finale door zaterdag zowel het Franse Oissel als het Duitse Bochum met 6-0 te verslaan. Etikon trof zondag in de eerste halve finale Soissons uit Frankrijk een team, dat het vorig jaar het Nederlands team ook al niet gemakkelijk had gemaakt.

Jean-Paul de Bruijn moest genoegen nemen met een remise tegen Alain Remond en Patrick Niessen en Henri Tilleman hadden de grootste moeite om respectievelijk Patrick Dupont en Pierre Soumagne te verslaan. Met veel pijn en moeite, terwijl de druk van het moeten winnen steeds verder toenam, werd uiteindelijk toch de finale plaats veilig gesteld. In de finale trof het team Centelles, dat Oissons met 4-0 de baas bleef. Het werd een echte triller en met name Henri Tilleman was goed op dreef. De Drontenaar maakte in de eerste beurt met een serie van 300 caramboles in het 47/2 Raul Cuenca en op de andere tafels waren de Etikon spelers ook aan de winnende hand.

Patrick Niessen finishte tegen Esteve Mata als eerste en toen de Spanjaard in de nabeurt niet verder kwam dan 87 caramboles, stond de Haarlose formatie op een 3-0 voorsprong. Aangezien Jean-Paul de Bruijn op dat moment tegen Frédéric Caudron op een 142-114 voorsprong stond, was verder spelen van de twee nog lopende partijen niet meer noodzakelijk om de winnaar aan te wijzen.

“Dit was een prachtige finale, een prachtig EK en een prachtige accommodatie”, aldus Bennie Deegens. “Dit evenement was een propaganda voor de biljartsport met fantastische prestaties op individueel gebied. Verrassend was misschien wel, dat Bochum niet in de halve finale is gekomen, maar Oissel was dit jaar gewoon beter”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven