FC Eibergen naar huis met overwinning

EIBERGEN – Sportclub Lochem tegen het zondag van FC Eibergen. Ofwel: de nummer twee van de ranglijst tegen de koploper. De Eibergenaren wonnen met 2-3 van een tegenstander die erg tegenviel. Na 17 minuten het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Jurre van Ruth ging goed door in het midden, maar zijn schot was een paar metertjes te hoog. Lochem kreeg daarna zijn enige echte kans van de eerste helft. Een hoge bal werd door voorstopper Maarten Teutelink niet goed geraakt, waardoor Mathijs Groot Jebbink op doel schoot.

Buiten bereik van doelman Denver Bijlsma ging het leer net naast. Kort daarop een grote mogelijkheid voor Eibergen. Stein Vrieze kwam oog in oog te staan met de sterke en potige doelman Gert Jan Kuiper, maar die kon nog net ingrijpen. Niet lang daarna hadden de gasten pech. Het was opnieuw Vrieze die bijna de score opende. Na een verdediger het bos te hebben ingestuurd, vuurde hij vanaf de linkerkant van het veld een prachtige boogschot af. De bal vloog met een curve over Kuiper, maar de onderkant van de lat bracht redding voor Lochem. Uit de tegenaanval leek Groot Jebbink gevaarlijk te worden, maar hier stond de Eibergse goalie Bijlsma zijn mannetje.

Na rust was het krachtsverschil nog veel groter. Er was nog maar één ploeg die voetbalde en dat was Eibergen. De thuisclub viel bijzonder tegen en het leek het team zelfs soms aan bezieling te ontbreken. Geheel tegen de verhouding in werd het toch 1-0. Een voorzet van dichtbij kwam terecht bij Roy Harkink, die al dan niet vanuit buitenspelpositie raak prikte. Het antwoord van de Eibergenaren volgde snel. Op links ging aanvaller Jarno Meijer goed door, waarna er in de hoek van het strafschopgebied een niet al te slimme overtreding op hem werd gemaakt. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een penalty toekennen. Die werd door Teutelink onberispelijk ingeschoten: 1-1.

Daarna kreeg Eibergen nog meer overwicht. Het inzetten van Roy van Zetten voor Jacco Smeenk pakte bijzonder goed uit. Nadat de spits eerst van dichtbij op aangeven van Vrieze de Lochemse goalie nog op zijn weg vond, was het in de 78e minuut raak. Een pass van Michel Wielens kwam links in het strafschopgebied bij Van Zetten terecht. Hij dacht niet lang na en haalde ineens uit. Tot grote vreugde van de bezoekers vloog de bal in de achterste hoek van het doel: 1-2. Lochem was toen rijp voor de sloop en dat laatste gebeurde kort daarop ook.

Andermaal was het Van Zetten met een goede actie. Hij drong zich naar voren tussen enkele verdedigers en vond de vlakbij de doellijn geheel vrijstaande Van Ruth: 1-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Er volgde geen slotoffensief van Lochem, waardoor FCE geen moment meer in gevaar kwam.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven