FC Eibergen naar huis met overwinning

Door Redactie op 25-03-2012

EIBERGEN – Sportclub Lochem tegen het zondag van FC Eibergen. Ofwel: de nummer twee van de ranglijst tegen de koploper. De Eibergenaren wonnen met 2-3 van een tegenstander die erg tegenviel. Na 17 minuten het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Jurre van Ruth ging goed door in het midden, maar zijn schot was een paar metertjes te hoog. Lochem kreeg daarna zijn enige echte kans van de eerste helft. Een hoge bal werd door voorstopper Maarten Teutelink niet goed geraakt, waardoor Mathijs Groot Jebbink op doel schoot.

Buiten bereik van doelman Denver Bijlsma ging het leer net naast. Kort daarop een grote mogelijkheid voor Eibergen. Stein Vrieze kwam oog in oog te staan met de sterke en potige doelman Gert Jan Kuiper, maar die kon nog net ingrijpen. Niet lang daarna hadden de gasten pech. Het was opnieuw Vrieze die bijna de score opende. Na een verdediger het bos te hebben ingestuurd, vuurde hij vanaf de linkerkant van het veld een prachtige boogschot af. De bal vloog met een curve over Kuiper, maar de onderkant van de lat bracht redding voor Lochem. Uit de tegenaanval leek Groot Jebbink gevaarlijk te worden, maar hier stond de Eibergse goalie Bijlsma zijn mannetje.

Na rust was het krachtsverschil nog veel groter. Er was nog maar één ploeg die voetbalde en dat was Eibergen. De thuisclub viel bijzonder tegen en het leek het team zelfs soms aan bezieling te ontbreken. Geheel tegen de verhouding in werd het toch 1-0. Een voorzet van dichtbij kwam terecht bij Roy Harkink, die al dan niet vanuit buitenspelpositie raak prikte. Het antwoord van de Eibergenaren volgde snel. Op links ging aanvaller Jarno Meijer goed door, waarna er in de hoek van het strafschopgebied een niet al te slimme overtreding op hem werd gemaakt. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een penalty toekennen. Die werd door Teutelink onberispelijk ingeschoten: 1-1.

Daarna kreeg Eibergen nog meer overwicht. Het inzetten van Roy van Zetten voor Jacco Smeenk pakte bijzonder goed uit. Nadat de spits eerst van dichtbij op aangeven van Vrieze de Lochemse goalie nog op zijn weg vond, was het in de 78e minuut raak. Een pass van Michel Wielens kwam links in het strafschopgebied bij Van Zetten terecht. Hij dacht niet lang na en haalde ineens uit. Tot grote vreugde van de bezoekers vloog de bal in de achterste hoek van het doel: 1-2. Lochem was toen rijp voor de sloop en dat laatste gebeurde kort daarop ook.

Andermaal was het Van Zetten met een goede actie. Hij drong zich naar voren tussen enkele verdedigers en vond de vlakbij de doellijn geheel vrijstaande Van Ruth: 1-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Er volgde geen slotoffensief van Lochem, waardoor FCE geen moment meer in gevaar kwam.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->