FC Eibergen: Voetbal met twee gezichten

EIBERGEN – Koploper FC Eibergen heeft tegen mede-titelkandidaat Witkampers met 2-2 gelijkgespeeld. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Witkampers claimde al na twee minuten een strafschop na een vermeende overtreding. De thuisclub kwam in de 14e minuut op voorsprong, nadat Stein Vrieze vanaf links een perfecte voorzet gaf op Jurre van Ruth, die simpel in kon tikken: 0-1. Twee blunders van Eibergse zijde kantelden daarna de wedstrijd.

In de 27e minuut legde Witkampers-aanvaller Guus Rothman de verdedigers Dave Visser en Maarten Teutelink in de luren en kon hij van dichtbij scoren. Op slag van rust was er een vrije trap van Larenaar Richard Kok. Doelman Dylan Bijlsma leek de hoge bal simpel te kunnen pakken, maar hij liet hem tussen zijn handen door glippen: 1-2.

Na rust een veel feller Eibergen. De ploeg was 35 van de 45 minuten in de aanval. Dit leverde diverse mogelijkheden op, maar telkens zat er wel een Larens been tussen of redde de lat of de uitstekende doelman Bouke Imenkamp. In de 57e minuut viel de dik verdiende gelijkmaker. Een hoekschop van Jarno Meijer werd in eerste instantie nog afgeweerd, maar vervolgens schoot Michel Wielens de bal resoluut tegen de touwen: 2-2. Daarna ging Eibergen lange tijd op jacht naar de winnende treffer.

Er deden zich verschillende hachelijke situaties voor het doel van Witkampers voor, maar gescoord werd er niet. Tien minuten voor tijd schoot Kok namens de bezoekers nog een vrije trap op de paal. Winst voor de bezoekende ploeg zou echter teveel van het goede zijn geweest.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven