Grand Dutch en Masters Biljart Artistiek

Door Redactie op 15-03-2012

HAARLO – Van dinsdag 20 maart tot en met zondag 25 maart wordt alweer voor de vijfde keer het Grand Dutch van Nederland in Haarlo bij HCR Prinsen, Eibergseweg 13, gehouden. Titelverdediger is de Zeeuw Jean-Paul de Bruijn die vorig jaar in de alles beslissende wedstrijd Dave Christiani achter zich wist te laten. De grote vraag tijdens deze vijfkamp is dan ook of hij in staat is om opnieuw de titel in de wacht te slepen.

Volgens toernooi directeur Bennie Deegens zal het niet gemakkelijk zijn. “Als je kijkt naar de voorronden zijn er dit jaar toch wel meer kapers op de kust. Henri Tilleman uit Dronten bijvoorbeeld, die vorig jaar al in de voorronde sneuvelde, wil koste wat het kost de titel die hij in 2010 veroverde weer terug halen naar de polder. Maar ook een Dave Christiani en een Raymund Swertz zijn kanshebbers voor de titel”, vervolgt hij. In poule A spelen Henri Tilleman jr., Dave Christiani, René Tull en René Luijsterburg. Poule B bestaat uit Raymund Swertz, Jean-Paul de Bruijn, Michel van Silfhout en Koen Workel. Het worden weer drukke dagen voor de man uit Borculo en zijn team.

“We beginnen met de voorronden elke dag al om 10:00 uur en dat betekent, dat de biljarts dan al klaar moeten zijn en ook de schrijvers en arbiters aanwezig moeten zijn, maar ik heb veel vertrouwen in een goede afloop net als bij de voorgaande vier edities, maar zonder de ondersteuning van sponsors Etikon en Your Event Live was het mij echt niet gelukt en hadden we geen lustrum gehad in het biljartdorp van Nederland, Haarlo”.

Op zaterdag en zondag wordt er om 11:00 uur begonnen. De officiële opening is vrijdag 23 maart om 10:00 uur en dan beginnen de wedstrijden om 10:30 uur. “We beginnen dan ook in de “kleine” zaal bij Prinsen met de Masters Biljart Artistiek. Hier kennen we wel een zeer bijzondere poule indeling. In poule A namelijk ontmoeten oud kampioenen elkaar, zoals tweevoudig wereldkampioen Sander Jonen, Rob Scholtes en Martin van Rhee.

En vooral deze laatste, afkomstig uit Groenlo, wil natuurlijk voor eigen publiek schitteren”. Poule A wordt verder nog aangevuld met de Venloër Cock Ooms. In de andere poule treffen twee “Tukkers” elkaar. Oud kampioen van 2010 Erik Vijverberg moet het hier opnemen tegen zijn plaatsgenoot Johnny van Mil.

Verder staan in deze poule nog Mehmet Sezer en Jean-Marie Limbourg. De eerste twee ronden worden op vrijdag gespeeld, gevolgd door de derde op zaterdag. De halve finale begint zondag om 11:00 uur gevolgd door de strijd om de derde en vierde plaats en de finale rond 14:00 uur.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->