Jubilarissen bij de Zonnebloem verrast

cid_image002_jpg01ccfd34EIBERGEN – In een algemene vergadering deze week werden Truus Scholten en Ans Baak gehuldigd wegens het feit dat zij zich reeds 10 jaar als vrijwilligers hebben ingezet voor de Zonnebloem in Eibergen. Speciaal voor deze gelegenheid kwamen de heer Alphons Olthof, voorzitter van het regionale bestuur Oost-Achterhoek, vergezeld door José te Brake, de vergadering bijwonen, om de beide dames een insigne op te spelden en de  bijbehorende oorkonde te overhandigen.

Naast het bezoekwerk van Truus Scholten bekleedde ze ook diverse functies binnen het bestuur van De Zonnebloem. Toen ze 70 jaar werd heeft ze haar functie binnen het bestuur opgezegd, maar ze blijft haar gasten nog steeds trouw bezoeken. Ook Ans Baak is zeer actief als vrijwilligster, zij zit al jaren in de activiteitencommissie en organiseert daar samen met anderen vrijwilligers, gezellige uitjes, zoals onder anderen de jaarlijkse kerstmiddag, de bingo en de jaarlijkse picknick.

Ans Baak is deze avond tevens toegetreden tot het bestuur van de Zonnebloem, afdeling Eibergen en krijgt als taak het coördineren van het bezoekwerk. Naast de huldiging van de beide dames, werd ook in deze vergadering officieel de nieuwe voorzitter de heer Arthur Bargerbos geïnstalleerd. Hij  liep al een klein half jaar mee om zich helemaal in het werk van de Zonnebloem in alle facetten te verdiepen en het bestuur en de vrijwilligers beter te leren kennen. Arthur Bargerbos heeft vroeger binnen het bestuur van de vakbond FNV al veel ervaring opgedaan op gebied van bestuurszaken en ziet dit voorzitterschap als een nieuwe uitdaging.

Zowel bestuur als alle vrijwilligers zien in hem een prima voorzitter, die de komende jaren actief leiding zal geven aan deze club. Helaas moest er deze avond ook afscheid genomen worden. Jenny Lenderink, die de laatste jaren een dubbele functie als secretaris en tijdelijke voorzitter bekleedde, heeft te kennen gegeven deze functies te willen neerleggen. Ze was als een duizendpoot die zich met heel haar hart en ziel inzette voor het werk van de Zonnebloem. Natuurlijk werd zij ook in het zonnetje gezet en kreeg ze terecht veel lovende woorden. Ze zal zeker binnen het bestuur ontzettend gemist worden, maar ze blijft actief als ‘gewone’ vrijwilliger in Eibergen, en daarnaast blijft haar kennis en inzet behouden voor de Zonnebloem, maar dan in een regionale bestuursfunctie. Ook dat doet ze al vele jaren met heel veel plezier.

Naast de nieuwe voorzitter kwamen er nog vier nieuwe bestuursleden bij, waarbij er nu sprake is van een stevige organisatie van de Zonnebloem in Eibergen, die samen met meer dan vijfenveertig enthousiaste vrijwilligers zich actief willen inzetten voor hun zieke, gehandicapte of eenzame medemens.

Alle activiteiten, informatie en heel veel foto’s van gezellig uitjes van de Zonnebloem Eibergen kunt u vinden op de speciale website,  http://eibergen.zonnebloem.nl.

[nggallery id=2570]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven