Kandidaten van sporverkiezing bekend

EIBERGEN – De Eibergse Sport Federatie (ESF) houdt op vrijdag 23 maart haar jaarlijkse Rabo-Sportverkiezing voor Eibergen, Beltrum, Rekken en Zwolle. Deze keer zijn er liefst 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën. Plaats van handeling is café-zalencentrum Spilman in Beltrum. In de categorie Sporttalent van het jaar zijn genomineerd: Lotte Beusink (ponysport), Raoul Huurneman (voetbal), Jelte te Lintelo (turnen), Rachel Nijbroek (turnen), Valeska Ordelman (turnen), Timo Schuurmans (judo) en Hannah Wormgoor (judo).

Bij de Sportvrouw van het jaar gaat de strijd tussen Lisa Borckink (tennis), Corine Huirne (touwtrekken), Chantal Leusink (paardensport), Lisa Nijbroek (tennis), Elly Steenbergen (shaolin kempo), Rosemerijn Struijk (turnen) en Josien ten Thije (zitvolleybal). De categorie Sportman van het jaar kent vier kandidaten: Henk Harenberg (atletiek), Daniël Lokerse (ponysport), Fabian Schuurmans (judo) en Herman Woeltjes (biljarten).

Twee touwtrekteams van TTV Eibergen (jeugd + gemengd), het touwtrekteam van VIOS-Bison (mannen tot 640 kilogram) en het vrouwenvoetbalteam van Vios Beltrum strijden om de titel Sportploeg van het jaar. Tevens zal oud-Olympisch kampioene schaatsen Annie Borckink weer de naar haar genoemde trofee uitreiken aan de mannentouwtrekploeg tot 640 kilogram van TTV Eibergen. Het team behaalde vorig jaar twee zilveren medailles op de Europese kampioenschappen in Engeland. Ook is er de bekendmaking van de sportvrijwilliger van het jaar.

De prijzen worden verder uitgereikt door Tonnie Scharenborg (voorzitter VIOS Beltrum afdeling voetbal),  Hugo Kupper (deelnemer rally Parijs-Dakar) en Gerard Ankoné (directielid Rabobank Achterhoek-Oost).

De presentatie van de avond is in handen van Sjoukje van Ommeren en Jan Timmerije. Het programma begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven