Norel Bomers gaat naar halve finale NK

EIBERGEN – In het nabij Rotterdam gelegen Bergschenhoek werd zondag 18 maart de District Finale voor de 2e divisie geturnd. Daarbij was Odival uit Eibergen vertegenwoordigd door Norel Bomers bij de senioren niveau 3. Helaas moest Noëlle Brouwer afmelden voor deze finale door een trainings achterstand. Norel wist zich ondanks kleine foutjes in de uitvoering in dit sterke deelnemersveld te plaaten bij de beste 22, die zich plaatsen voor de halve finale voor het NK.

In haar eerste jaar als senior is dit al een uitstekende prestatie van Norel.   Haar eerste toestel was sprong. Door een hardnekkige en langdurige hamstring blessure heeft Norel met name dit onderdeel niet veel kunnen trainen, maar desondanks scoorde zij hierop een redelijk cijfer; 11.550 voor een ‘half in half uit’. Het tweede toestel was de brug. Op dit toestel begon Norel goed met een nieuwe en waardevolle opsprong, maar ging halverwege in de fout waardoor zij haar vluchtelement van laag naar hoog niet kon turnen.

Een 9.100 was dan ook een cijfer die de oefening recht aan deed. Het derde toestel was het beste toestel voor Norel. Met goede combinaties en hoge sprongen overtuigde Norel op dit toestel meer dan op de andere. Een 10.167 was zelfs het zesde cijfer in haar klasse. Wanneer het lukt om de achterwaartse salto in de volgende wedstrijd te kunnen turnen, kan dit alleen nog maar beter worden. Het laatste toestel was de vloer.

Hierop verliep de oefening naar verwachting, met uitzondering van de schroefsalto voorwaarts, die bij het inturnen nog prima werd uitgevoerd. Toch bracht de oefening een 9.267 op het scorebord. Met een totaal van 40.084 scoorde Norel in ieder geval voldoende punten om zich te plaatsen voor de halve finale voor het NK.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven