Onderzoek naar melding over vuurwapen

RUURLO – De politie heeft zaterdag met meerdere eenheden een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een melding dat iemand in Ruurlo vermoedelijk met een vuurwapen stond te zwaaien. De twee aangehouden mannen bleken geen vuurwapen te hebben en zijn later in vrijheid gesteld.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur een melding dat in het centrum van Ruurlo een groep jongeren stond, waarvan er één met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp stond te zwaaien. Diverse politie-eenheden zijn met kogelvrije vesten naar Ruurlo gegaan. Er was een signalement van de vermoedelijke verdachte gegeven en hij werd aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit.

Er werd geen vuurwapen bij hem aangetroffen en ook niet in zijn auto. De groep had zich ondertussen verplaatst naar de Wildenborchseweg / Gerrit Sprokkereefstraat. Aangezien het vuurwapen mogelijk aan één van hen was afgegeven, werd de groep aangesproken. Toen één van de jongeren niet voldeed aan de vordering om stil te staan en zijn handen in de zakken van zijn trainingsjas hield, heeft één van de agenten zekerheidshalve zijn vuurwapen getrokken.

De jongeman werd aangehouden maar hij bleek geen vuurwapen te hebben. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven