Opknapbeurt dorpshuis de Huve van start

dsc01785EIBERGEN – Maandagmorgen is er een begin gemaakt met de grote opknapbeurt van de Huve in Eibergen. Het dorpshuis krijgt een ander aanzicht, de entree wordt op de schop genomen en ook het imago gaat veranderen. Beheerder Geert van der Veer: “De opknapbeurt was nodig, je moet met de tijd mee. We willen met deze metamorfose een fris en open karakter creëren waar een dorpshuis voor bedoeld is. Belangrijk is dat het een praathuis wordt waar mensen gezellig kunnen samenkomen.”

De grootste verandering is toch wel aan de buitenkant te zien. Het hele straatwerk van de Grotestraat wordt opgehoogd zodat de weg bijna gelijk komt te liggen met de ingang. Op sommige plekken zelfs 1,65 meter! De fietsenstalling komt naast het pand en ook de hoofdingang wordt uitgebreid met 120 vierkante meter.

“Vrijwilligers van stichting de Huve zijn de afgelopen tijd druk geweest met het verwijderen van de grindtegels voor het pand. Een deel hebben we hergebruikt voor de aanleg van een nieuw pad achter het gebouw”, laat Van der Veer weten. In de nieuwe praat-ruimte komen ook computers. “Het moet een sociale plek worden waar nieuwe ideeën ontplooien. Samen doen is belangrijk!” In het pand worden de toiletten naar boven gehaald (zitten nu in de kelder).

Naast de kerk wordt een jeu de boulebaan aangelegd (naast Wormgoor) waar iedereen zich straks kan uitleven. De Huve biedt op dit moment aan veel verengingen onderdak. “We hebben niets te klagen, we draaien goed.” In september moet de opknapbeurt klaar zijn. Aanstaande zaterdag wordt officieel de eerste paal de grond in geslagen. ”De paal staat momenteel in de hal van de Huve waar iedereen zijn handtekening op kan zetten. Een stevig fundament krijg je alleen als het breed wordt gedragen”, aldus Geert.

Bezoekers kunnen tijdens de verbouwing via de achterkant (ingang openluchttheater) de Huve bereiken. Daar is genoeg plek om de fiets of auto te parkeren.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2610]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven