Overwinning FC Eibergen Zaterdag 1

EIBERGEN – Zaterdag speelde FC Eibergen (zat.) tegen VV Voorwaarts. De tegenstander presteert dit seizoen opvallend goed getuige de laatste twee overwinningen (6-1) en een derde plaats op de ranglijst. In het begin van de wedstrijd werd door beide partijen de spreekwoordelijke kat uit de boom gekeken waarbij Voorwaarts een grote kans liet noteren. Deze was echter niet aan spits Dogger besteed. Halverwege de eerste helft was het spits Krabbenborg die Eibergen een op dat moment verdiende voorsprong bezorgde.

FC Eibergen hield een licht overwicht en had een aantal kleine mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen tegen een tegenvallend VV Voorwaarts. Na de rust kreeg FC Eibergen een aantal goede mogelijkheden maar het wist deze niet te benutten waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Voorwaarts moest komen maar overtuigend was het allerminst waardoor Eibergen vrij gemakkelijk stand hield.

In de 92e minuut was het invaller Duco Lodewijk die aan alle onzekerheid een einde maakte: 2-0. Een uitstekende teamprestatie met de ‘youngsters’ Sedee en Siteur als (mede)uitblinkers en een prima start van de derde periode als gevolg,